Četvrtak, 23.05.2013.

12:28

URS: Neka Đilas oporezuje bogataše

Portparol URS Marko Selaković upitao je lidera DS i gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa zašto ne poveća porez bogatašima na Dedinju.

Izvor: Tanjug

URS: Neka Ðilas oporezuje bogataše IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Ravijojla

pre 10 godina

Ne sme Đilas da oporezuje beogradske bogataše, jer će onda oni da promene agenciju preko koje se reklamiraju.
(Sinisa NS, 23. maj 2013 23:11)

Da vas pitam nešto, zašto (SNS) vlast ne oporezuje npr. Tatarsko brdo i "Dolinu lopova"?
Da ste stvarno Novosađanin, ne bi napisali ovakav komentar kakav jeste, da ne govorim o tome što bi vas svakako više interesovao Novi Sad nego Beograd.

Dakle?

Kritike sa dormea

pre 10 godina

"lako kritikovati sa meka dušeka" A ti Selakoviću sada kritikuješ sa tvrdog dušeka, ili možda dormea. Ma kome ti misliš da mažeš oči? Kada si ti zasukao rukave i nešto radio osim što si branio svog Dinkića? Ma fuj. Dosta nam je lezilebovića poput tebe

Milika

pre 10 godina

Pa onda mora da oporezuje i Dinkića koji je pun ko brod. Ne skida se već 10 godina sa pozicija Ministara ( privrede ili finansija), a i privreda i finasije su nam u rasulu. Normalno, kod njega privatno je sve bolja situacija sve je bogatiji i bahatiji. Z&ašto malo državni organi ne obrate pažnju na "njegov rad i doprinos" prvo poreski a onda i sudski?

Siniša

pre 10 godina

Selakoviću, ti si mlad dečko, naivan, upao si u loše društvo pa te nagovaraju da pričaš budalaštine. Ne znam da li znaš koliko je štete naneo građanima Srbije tvoj šef Dinkić. Npr ne znam da li znaš za ove činjenice: Narodna banka Srbije moraće da isplati 50 miliona evra odštete radnicima koje je 2003. otpustio bivši guverner Mlađan Dinkić i na njihova mesta doveo članove g17! Isto se desilo i u NSZ, oterao ljude i pozapošljavao članove g17, a mi ćemo da plaćamo odštetu. Ovakvih primera imaš koliko hoćeš - taj čovek nas je ojadio. Da ne spominjem Davinića, pa haos i rasulo u zdravstvu...ma čega god se dohvate likovi iz g17 tu trava ne raste. Ostaće upisan u istoriju, jer dok je on bio ministar ekonomije i regionalnog razvoja ostvario je mnoge rekorde - privreda je doživela kolaps, na desetine hiljada preduzeća je ugašeno, a 600.000 ljudi je ostalo na ulici bez posla...to samo veeeliki ,,stručnjak'' može da napravi. I to nije kraj, evo ga sada nastavlja da upropašćava sve čega se dohvati.

MilanCh

pre 10 godina

Bruka da URS bilo sta prica kad je 12 godina u Vlasti istalno oni imaju amneziju, svi su krivi samo su oni sveci koji ovu zemlju vode ispravno. Hajde nekad da se preispitaju sta su oni uradili?

Flavie sa Slavije

pre 10 godina

Dinkicu, za pocetak da nam vratis po 1000e + zatezna kamata, drugo me ne zanima jer si pravi punisa ali za sebe. Davno ti je isteklo vreme, pregazile te lazi i obmana.

zapanjen

pre 10 godina

Gospodin Selakovic prica gluposti. I nema pojma gde je to cuveno Dedinje. Veliki broj stanovnika Dedinja zivi u obicnim stanovima. I placa neverovatno veliki porez u odnosu na ono sto im grad omogucava kao stanovnicima takozvane " ekstra zone". Porez na dvosobni stan od 60 m2 je preko 13000 dinara. Nema blizu prodavnica, skola, obdanista, ulice su u opstem haosu. Jedina prednost je ako te strefi slog od racuna imas blizu VMA i Dragise Misovic. Pa i Dacic zivi u mnogo losijim uslovima od Dinkica, Nikolica, Djilasa..... Zivi u obicnom stanu . Ta kuca je dogradjena i nadgradjena. Bas se cudim da vec nije otisao iz tog kraja.

Lopovluk na URS nacin

pre 10 godina

Pazi sad ove demagoge.Zasto Djilas ne oporezuje bogatase na Dedinju??? Pa nego sta da ih oporezuje kroz imovinu. Sta bi ti hteo Mladjo da onaj ko ima vilu od 4 milona evra da mu uzmes milon na ime porez na godisnjem nivou. Otimas im porez na prihod,otimas na imovinu, jos bi hteo i na zasadjena stabla, zasadjene ruze. Gospodo iz URS-a pukli ste u proracunu budzeta, silne pare odose na subvencije i odrzavanje vestako zivota propalih industija.Zuta banka od investicija nije usla u Srbiju.Upropastili ste bankarstvo i ekonomiju za ovih 13 godina vladavine. Vi ste nezamenljivi.Svi drugi krivi samo gospoda iz URS pardon G17 ni za sta

Kredit

pre 10 godina

Koliko loseg su uspeli da nakupe...i sve to da stave na vlast.Drugo zasto bogatase sa dedinja...sta je sa bogatasima iz lice Tresnjin cvet.Tamo je kvadrat jeftini.Te bajke o nacinu na koji su kupili stan i Dinkic i Nikolic....stavrno ne bi mogao da proguta ni osnovac...a kamoli mi sa zavrsenim fakultetima ili uzetim stambenim kreditima.No on moze na TV i da isprica svoju verziju,ja na zalost mogu da pokusam ovde da se pobunim,da be glasam vise nikad i ni za koga...i to je to.Tuzno ko ima vlas,beneficije i ostalo sto ja placam od plate.....

Rodoljub

pre 10 godina

Ovi nam UR(S)nisu drzavu i drzavne finansije, a SNS botovi i dalje duvaju u istu pistaljku sa Dinkicem! Katastrofa! Car je go , jasno je da je gotovo sa proslogodisnjim lazima mladjana Dinkica o tome kako mu je DS ostavio drzavu pred bankrotom. Sta je onda ovo danas , za samo 4 meseca ove godine URS je doveo drzavu do katastrofe , a povecali su PDV i zamrzli su rast plata i penzija.
Dole ova Vlada!
Napred Demokratska stranka!!!

maki

pre 10 godina

ja ne znam ko je gori ovi sadasnji ili zuti od pre godinu dana !!! U zadnjih 20 i kusur god ko god da nas jase nama je sve gore i gore....

M.R.

pre 10 godina

"a koji to porez moze gradska vlast da dize i spusta? msm ja sam malo neupucen, ali mislim da gradovi i opstine nemaju takva ovlascenja"

Tomislave - porez na imovinu. Koriscenje gradjevinskog zemljista. Uredjenje gradjevinskog zemljista. Razne lokalne komunalne takse. Razne administrativne takse. Itd itd. Neke od ovih imaju odredjene maksimalne iznose od strane Vlade, ali vecina nema.

Fasciniran

pre 10 godina

Neka Dinkic oporezuje po Kopaoniku,a prvo neka on kaze sta ima od imovine
(Izbirac, 23. maj 2013 12:35)

Pre neki dan reče, mislim baš u B92, da namerava da izgradi BAR još desetak hotela na Staroj planini... Tu nema šta da se doda ni oduzme :(.

POBUNA NEVIDLJIVIH

pre 10 godina

Da ne zaboravimo: DS je uz pomoć G17+, danas preimenovanog u URS čerupao sve što se moglo očerupati. Samo da podsetimo da se ne zaboravi.

vlada milic

pre 10 godina

ponovicu jedno prosto pitanje koje je postavio Dragan Djilas " Dobro ajde da kazemo da je DS kriva za sve na svetu ali recite mi samo jednu stvar , KADA PRESTAJE ODGOVORNOST DS I KADA POCINJE ODGOVORNOST OVE VLADE KOJA NAVRSAVA GODINU DANA? " . da li je moguce da vlada koja radi vec godinu dana ( da ne spominjem da je 60% vlade bilo u prosloj vladi) nije odgovorna ni za sta sto se desava u Srbiji. ako jeste odgovorna onda je losa i kriva za katastrofalno stanje u zemlji a ako nije odgovorna onda je nesposobna zato sto onda neko drugi vodi drzavu

lale

pre 10 godina

samo jedno pitanje. ko upravlja ekonomijom i finansijama i porezom zadnjih 10 god??? sobzirom da to radi dinkic, ovo saopstenje je nevidjeno licemerje i obmanjivanje gradjana

Nele

pre 10 godina

@Tomislav

Moze da podize I da spusta naknadu za gradsko gradjevinsko zemljiste I porez na imovinu. Ja imam lokal za koji placam ta dva nameta skoro pa kao kiriju. Naravno sad planiram da ga prodam jer sam cuo da od sledece godine planiraju da divljaju jos vise sa troskovima za firme pa se lokal na firmu vise nece uopste isplatiti.

zbogom kosarko

pre 10 godina

Pitaj tog "ovoga mi krsta" do tebe zasto hoce da unisti najlepse naselje u Kragujevcu i da uzida jos 7 zgrada izmedju zgrada. Pa da bi uzeo PARE za i da bi kasnije mogao da asvaltira po salima asfaltom od 5 cm i opet da dobije izbore i opet u krug.

Mustra bečka

pre 10 godina

PRESTANITE sa klinačkim prepucavanjem preko medija.
Napravite jedan jasan, konzistentan ekonomski program, i krenite da RADITE, ne da presipate iz šupljeg u prazno.
Važi odreda.

ljubica

pre 10 godina

E, pa to da se oporezuju bogatasi s aDedinja nikako ne moze. Jer bi pre toga morali d adokazu poreklo imovine. U tom grmu lezi zec. Taj porez ce morati neko drugi da donese koji nije iz tih krugova.

Bogdanka

pre 10 godina

Porez na plate 65%, pdv 20%, akcize, takse, pretplate ... nije ni cudo sto daju po 10.000 Eur strancima za radno mesto.
(Show, 23. maj 2013 12:49)

Kad sam nedavno čitala u novinama da je u Rusiji najveći iznos davanja na plate ispod 35%, nije mi bilo dobro...
I vama i meni je jasno zašto se deru zaposleni - država je bankrot, ali mi nije jasno dokle će.

tomislav

pre 10 godina

a koji to porez moze gradska vlast da dize i spusta? msm ja sam malo neupucen, ali mislim da gradovi i opstine nemaju takva ovlascenja

NIJE TO ĐILASOVA NADLEŽNOST

pre 10 godina

Već postoji zakonska odredba koju poreska uprava treba da primeni o unakrsnoj proceni imovine. Što URS ne primenjuje zakon? Najlakše je prebacivati liopticu u tuđe dvorište.

RADITE SVOJ POSAO UMESTO ŠTO PRAVITE SPLETKE. NIJE U ĐILASOVOJ NADLEŽNOSTI MINISTARSTVO FINANSIJA I PRIPREMA PORESKIH ZAKONA KAO NI NJIHOVA IMPLEMENTACIJA.

Milan Krstic

pre 10 godina

Da vam ne pepricavam..idite na sajt "Istinomer",potrazite ime Mladjan Dinkic i pogledajte hronoloski njegove izjave i obecanja.Videcete ono sto svi znate. Politicki kameleon.Da imaju obraza makar bi pocrveneli. A cisto radi razjasnjenja DS je u istoj ravni.

Show

pre 10 godina

Esencija demagogije na sceni !

Nije problem ogromna partokratsko/birokratska glasacka azdaja i nakaradno kreiran poslovni ambijent vec zli domacini i zatucana dijaspora sto salje malo deviza.

Porez na plate 65%, pdv 20%, akcize, takse, pretplate ... nije ni cudo sto daju po 10.000 Eur strancima za radno mesto.

NIJE TO ĐILASOVA NADLEŽNOST

pre 10 godina

Već postoji zakonska odredba koju poreska uprava treba da primeni o unakrsnoj proceni imovine. Što URS ne primenjuje zakon? Najlakše je prebacivati liopticu u tuđe dvorište.

RADITE SVOJ POSAO UMESTO ŠTO PRAVITE SPLETKE. NIJE U ĐILASOVOJ NADLEŽNOSTI MINISTARSTVO FINANSIJA I PRIPREMA PORESKIH ZAKONA KAO NI NJIHOVA IMPLEMENTACIJA.

Milan Krstic

pre 10 godina

Da vam ne pepricavam..idite na sajt "Istinomer",potrazite ime Mladjan Dinkic i pogledajte hronoloski njegove izjave i obecanja.Videcete ono sto svi znate. Politicki kameleon.Da imaju obraza makar bi pocrveneli. A cisto radi razjasnjenja DS je u istoj ravni.

tomislav

pre 10 godina

a koji to porez moze gradska vlast da dize i spusta? msm ja sam malo neupucen, ali mislim da gradovi i opstine nemaju takva ovlascenja

Show

pre 10 godina

Esencija demagogije na sceni !

Nije problem ogromna partokratsko/birokratska glasacka azdaja i nakaradno kreiran poslovni ambijent vec zli domacini i zatucana dijaspora sto salje malo deviza.

Porez na plate 65%, pdv 20%, akcize, takse, pretplate ... nije ni cudo sto daju po 10.000 Eur strancima za radno mesto.

lale

pre 10 godina

samo jedno pitanje. ko upravlja ekonomijom i finansijama i porezom zadnjih 10 god??? sobzirom da to radi dinkic, ovo saopstenje je nevidjeno licemerje i obmanjivanje gradjana

Fasciniran

pre 10 godina

Neka Dinkic oporezuje po Kopaoniku,a prvo neka on kaze sta ima od imovine
(Izbirac, 23. maj 2013 12:35)

Pre neki dan reče, mislim baš u B92, da namerava da izgradi BAR još desetak hotela na Staroj planini... Tu nema šta da se doda ni oduzme :(.

Lopovluk na URS nacin

pre 10 godina

Pazi sad ove demagoge.Zasto Djilas ne oporezuje bogatase na Dedinju??? Pa nego sta da ih oporezuje kroz imovinu. Sta bi ti hteo Mladjo da onaj ko ima vilu od 4 milona evra da mu uzmes milon na ime porez na godisnjem nivou. Otimas im porez na prihod,otimas na imovinu, jos bi hteo i na zasadjena stabla, zasadjene ruze. Gospodo iz URS-a pukli ste u proracunu budzeta, silne pare odose na subvencije i odrzavanje vestako zivota propalih industija.Zuta banka od investicija nije usla u Srbiju.Upropastili ste bankarstvo i ekonomiju za ovih 13 godina vladavine. Vi ste nezamenljivi.Svi drugi krivi samo gospoda iz URS pardon G17 ni za sta

Bogdanka

pre 10 godina

Porez na plate 65%, pdv 20%, akcize, takse, pretplate ... nije ni cudo sto daju po 10.000 Eur strancima za radno mesto.
(Show, 23. maj 2013 12:49)

Kad sam nedavno čitala u novinama da je u Rusiji najveći iznos davanja na plate ispod 35%, nije mi bilo dobro...
I vama i meni je jasno zašto se deru zaposleni - država je bankrot, ali mi nije jasno dokle će.

Rodoljub

pre 10 godina

Ovi nam UR(S)nisu drzavu i drzavne finansije, a SNS botovi i dalje duvaju u istu pistaljku sa Dinkicem! Katastrofa! Car je go , jasno je da je gotovo sa proslogodisnjim lazima mladjana Dinkica o tome kako mu je DS ostavio drzavu pred bankrotom. Sta je onda ovo danas , za samo 4 meseca ove godine URS je doveo drzavu do katastrofe , a povecali su PDV i zamrzli su rast plata i penzija.
Dole ova Vlada!
Napred Demokratska stranka!!!

vlada milic

pre 10 godina

ponovicu jedno prosto pitanje koje je postavio Dragan Djilas " Dobro ajde da kazemo da je DS kriva za sve na svetu ali recite mi samo jednu stvar , KADA PRESTAJE ODGOVORNOST DS I KADA POCINJE ODGOVORNOST OVE VLADE KOJA NAVRSAVA GODINU DANA? " . da li je moguce da vlada koja radi vec godinu dana ( da ne spominjem da je 60% vlade bilo u prosloj vladi) nije odgovorna ni za sta sto se desava u Srbiji. ako jeste odgovorna onda je losa i kriva za katastrofalno stanje u zemlji a ako nije odgovorna onda je nesposobna zato sto onda neko drugi vodi drzavu

MilanCh

pre 10 godina

Bruka da URS bilo sta prica kad je 12 godina u Vlasti istalno oni imaju amneziju, svi su krivi samo su oni sveci koji ovu zemlju vode ispravno. Hajde nekad da se preispitaju sta su oni uradili?

Siniša

pre 10 godina

Selakoviću, ti si mlad dečko, naivan, upao si u loše društvo pa te nagovaraju da pričaš budalaštine. Ne znam da li znaš koliko je štete naneo građanima Srbije tvoj šef Dinkić. Npr ne znam da li znaš za ove činjenice: Narodna banka Srbije moraće da isplati 50 miliona evra odštete radnicima koje je 2003. otpustio bivši guverner Mlađan Dinkić i na njihova mesta doveo članove g17! Isto se desilo i u NSZ, oterao ljude i pozapošljavao članove g17, a mi ćemo da plaćamo odštetu. Ovakvih primera imaš koliko hoćeš - taj čovek nas je ojadio. Da ne spominjem Davinića, pa haos i rasulo u zdravstvu...ma čega god se dohvate likovi iz g17 tu trava ne raste. Ostaće upisan u istoriju, jer dok je on bio ministar ekonomije i regionalnog razvoja ostvario je mnoge rekorde - privreda je doživela kolaps, na desetine hiljada preduzeća je ugašeno, a 600.000 ljudi je ostalo na ulici bez posla...to samo veeeliki ,,stručnjak'' može da napravi. I to nije kraj, evo ga sada nastavlja da upropašćava sve čega se dohvati.

zbogom kosarko

pre 10 godina

Pitaj tog "ovoga mi krsta" do tebe zasto hoce da unisti najlepse naselje u Kragujevcu i da uzida jos 7 zgrada izmedju zgrada. Pa da bi uzeo PARE za i da bi kasnije mogao da asvaltira po salima asfaltom od 5 cm i opet da dobije izbore i opet u krug.

zapanjen

pre 10 godina

Gospodin Selakovic prica gluposti. I nema pojma gde je to cuveno Dedinje. Veliki broj stanovnika Dedinja zivi u obicnim stanovima. I placa neverovatno veliki porez u odnosu na ono sto im grad omogucava kao stanovnicima takozvane " ekstra zone". Porez na dvosobni stan od 60 m2 je preko 13000 dinara. Nema blizu prodavnica, skola, obdanista, ulice su u opstem haosu. Jedina prednost je ako te strefi slog od racuna imas blizu VMA i Dragise Misovic. Pa i Dacic zivi u mnogo losijim uslovima od Dinkica, Nikolica, Djilasa..... Zivi u obicnom stanu . Ta kuca je dogradjena i nadgradjena. Bas se cudim da vec nije otisao iz tog kraja.

Kritike sa dormea

pre 10 godina

"lako kritikovati sa meka dušeka" A ti Selakoviću sada kritikuješ sa tvrdog dušeka, ili možda dormea. Ma kome ti misliš da mažeš oči? Kada si ti zasukao rukave i nešto radio osim što si branio svog Dinkića? Ma fuj. Dosta nam je lezilebovića poput tebe

Mustra bečka

pre 10 godina

PRESTANITE sa klinačkim prepucavanjem preko medija.
Napravite jedan jasan, konzistentan ekonomski program, i krenite da RADITE, ne da presipate iz šupljeg u prazno.
Važi odreda.

ljubica

pre 10 godina

E, pa to da se oporezuju bogatasi s aDedinja nikako ne moze. Jer bi pre toga morali d adokazu poreklo imovine. U tom grmu lezi zec. Taj porez ce morati neko drugi da donese koji nije iz tih krugova.

Kredit

pre 10 godina

Koliko loseg su uspeli da nakupe...i sve to da stave na vlast.Drugo zasto bogatase sa dedinja...sta je sa bogatasima iz lice Tresnjin cvet.Tamo je kvadrat jeftini.Te bajke o nacinu na koji su kupili stan i Dinkic i Nikolic....stavrno ne bi mogao da proguta ni osnovac...a kamoli mi sa zavrsenim fakultetima ili uzetim stambenim kreditima.No on moze na TV i da isprica svoju verziju,ja na zalost mogu da pokusam ovde da se pobunim,da be glasam vise nikad i ni za koga...i to je to.Tuzno ko ima vlas,beneficije i ostalo sto ja placam od plate.....

Flavie sa Slavije

pre 10 godina

Dinkicu, za pocetak da nam vratis po 1000e + zatezna kamata, drugo me ne zanima jer si pravi punisa ali za sebe. Davno ti je isteklo vreme, pregazile te lazi i obmana.

Milika

pre 10 godina

Pa onda mora da oporezuje i Dinkića koji je pun ko brod. Ne skida se već 10 godina sa pozicija Ministara ( privrede ili finansija), a i privreda i finasije su nam u rasulu. Normalno, kod njega privatno je sve bolja situacija sve je bogatiji i bahatiji. Z&ašto malo državni organi ne obrate pažnju na "njegov rad i doprinos" prvo poreski a onda i sudski?

Nele

pre 10 godina

@Tomislav

Moze da podize I da spusta naknadu za gradsko gradjevinsko zemljiste I porez na imovinu. Ja imam lokal za koji placam ta dva nameta skoro pa kao kiriju. Naravno sad planiram da ga prodam jer sam cuo da od sledece godine planiraju da divljaju jos vise sa troskovima za firme pa se lokal na firmu vise nece uopste isplatiti.

M.R.

pre 10 godina

"a koji to porez moze gradska vlast da dize i spusta? msm ja sam malo neupucen, ali mislim da gradovi i opstine nemaju takva ovlascenja"

Tomislave - porez na imovinu. Koriscenje gradjevinskog zemljista. Uredjenje gradjevinskog zemljista. Razne lokalne komunalne takse. Razne administrativne takse. Itd itd. Neke od ovih imaju odredjene maksimalne iznose od strane Vlade, ali vecina nema.

POBUNA NEVIDLJIVIH

pre 10 godina

Da ne zaboravimo: DS je uz pomoć G17+, danas preimenovanog u URS čerupao sve što se moglo očerupati. Samo da podsetimo da se ne zaboravi.

maki

pre 10 godina

ja ne znam ko je gori ovi sadasnji ili zuti od pre godinu dana !!! U zadnjih 20 i kusur god ko god da nas jase nama je sve gore i gore....

Ravijojla

pre 10 godina

Ne sme Đilas da oporezuje beogradske bogataše, jer će onda oni da promene agenciju preko koje se reklamiraju.
(Sinisa NS, 23. maj 2013 23:11)

Da vas pitam nešto, zašto (SNS) vlast ne oporezuje npr. Tatarsko brdo i "Dolinu lopova"?
Da ste stvarno Novosađanin, ne bi napisali ovakav komentar kakav jeste, da ne govorim o tome što bi vas svakako više interesovao Novi Sad nego Beograd.

Dakle?

NIJE TO ĐILASOVA NADLEŽNOST

pre 10 godina

Već postoji zakonska odredba koju poreska uprava treba da primeni o unakrsnoj proceni imovine. Što URS ne primenjuje zakon? Najlakše je prebacivati liopticu u tuđe dvorište.

RADITE SVOJ POSAO UMESTO ŠTO PRAVITE SPLETKE. NIJE U ĐILASOVOJ NADLEŽNOSTI MINISTARSTVO FINANSIJA I PRIPREMA PORESKIH ZAKONA KAO NI NJIHOVA IMPLEMENTACIJA.

tomislav

pre 10 godina

a koji to porez moze gradska vlast da dize i spusta? msm ja sam malo neupucen, ali mislim da gradovi i opstine nemaju takva ovlascenja

Milan Krstic

pre 10 godina

Da vam ne pepricavam..idite na sajt "Istinomer",potrazite ime Mladjan Dinkic i pogledajte hronoloski njegove izjave i obecanja.Videcete ono sto svi znate. Politicki kameleon.Da imaju obraza makar bi pocrveneli. A cisto radi razjasnjenja DS je u istoj ravni.

POBUNA NEVIDLJIVIH

pre 10 godina

Da ne zaboravimo: DS je uz pomoć G17+, danas preimenovanog u URS čerupao sve što se moglo očerupati. Samo da podsetimo da se ne zaboravi.

M.R.

pre 10 godina

"a koji to porez moze gradska vlast da dize i spusta? msm ja sam malo neupucen, ali mislim da gradovi i opstine nemaju takva ovlascenja"

Tomislave - porez na imovinu. Koriscenje gradjevinskog zemljista. Uredjenje gradjevinskog zemljista. Razne lokalne komunalne takse. Razne administrativne takse. Itd itd. Neke od ovih imaju odredjene maksimalne iznose od strane Vlade, ali vecina nema.

Flavie sa Slavije

pre 10 godina

Dinkicu, za pocetak da nam vratis po 1000e + zatezna kamata, drugo me ne zanima jer si pravi punisa ali za sebe. Davno ti je isteklo vreme, pregazile te lazi i obmana.

Show

pre 10 godina

Esencija demagogije na sceni !

Nije problem ogromna partokratsko/birokratska glasacka azdaja i nakaradno kreiran poslovni ambijent vec zli domacini i zatucana dijaspora sto salje malo deviza.

Porez na plate 65%, pdv 20%, akcize, takse, pretplate ... nije ni cudo sto daju po 10.000 Eur strancima za radno mesto.

maki

pre 10 godina

ja ne znam ko je gori ovi sadasnji ili zuti od pre godinu dana !!! U zadnjih 20 i kusur god ko god da nas jase nama je sve gore i gore....

Kritike sa dormea

pre 10 godina

"lako kritikovati sa meka dušeka" A ti Selakoviću sada kritikuješ sa tvrdog dušeka, ili možda dormea. Ma kome ti misliš da mažeš oči? Kada si ti zasukao rukave i nešto radio osim što si branio svog Dinkića? Ma fuj. Dosta nam je lezilebovića poput tebe

Rodoljub

pre 10 godina

Ovi nam UR(S)nisu drzavu i drzavne finansije, a SNS botovi i dalje duvaju u istu pistaljku sa Dinkicem! Katastrofa! Car je go , jasno je da je gotovo sa proslogodisnjim lazima mladjana Dinkica o tome kako mu je DS ostavio drzavu pred bankrotom. Sta je onda ovo danas , za samo 4 meseca ove godine URS je doveo drzavu do katastrofe , a povecali su PDV i zamrzli su rast plata i penzija.
Dole ova Vlada!
Napred Demokratska stranka!!!

ljubica

pre 10 godina

E, pa to da se oporezuju bogatasi s aDedinja nikako ne moze. Jer bi pre toga morali d adokazu poreklo imovine. U tom grmu lezi zec. Taj porez ce morati neko drugi da donese koji nije iz tih krugova.

Lopovluk na URS nacin

pre 10 godina

Pazi sad ove demagoge.Zasto Djilas ne oporezuje bogatase na Dedinju??? Pa nego sta da ih oporezuje kroz imovinu. Sta bi ti hteo Mladjo da onaj ko ima vilu od 4 milona evra da mu uzmes milon na ime porez na godisnjem nivou. Otimas im porez na prihod,otimas na imovinu, jos bi hteo i na zasadjena stabla, zasadjene ruze. Gospodo iz URS-a pukli ste u proracunu budzeta, silne pare odose na subvencije i odrzavanje vestako zivota propalih industija.Zuta banka od investicija nije usla u Srbiju.Upropastili ste bankarstvo i ekonomiju za ovih 13 godina vladavine. Vi ste nezamenljivi.Svi drugi krivi samo gospoda iz URS pardon G17 ni za sta

zapanjen

pre 10 godina

Gospodin Selakovic prica gluposti. I nema pojma gde je to cuveno Dedinje. Veliki broj stanovnika Dedinja zivi u obicnim stanovima. I placa neverovatno veliki porez u odnosu na ono sto im grad omogucava kao stanovnicima takozvane " ekstra zone". Porez na dvosobni stan od 60 m2 je preko 13000 dinara. Nema blizu prodavnica, skola, obdanista, ulice su u opstem haosu. Jedina prednost je ako te strefi slog od racuna imas blizu VMA i Dragise Misovic. Pa i Dacic zivi u mnogo losijim uslovima od Dinkica, Nikolica, Djilasa..... Zivi u obicnom stanu . Ta kuca je dogradjena i nadgradjena. Bas se cudim da vec nije otisao iz tog kraja.

lale

pre 10 godina

samo jedno pitanje. ko upravlja ekonomijom i finansijama i porezom zadnjih 10 god??? sobzirom da to radi dinkic, ovo saopstenje je nevidjeno licemerje i obmanjivanje gradjana

Bogdanka

pre 10 godina

Porez na plate 65%, pdv 20%, akcize, takse, pretplate ... nije ni cudo sto daju po 10.000 Eur strancima za radno mesto.
(Show, 23. maj 2013 12:49)

Kad sam nedavno čitala u novinama da je u Rusiji najveći iznos davanja na plate ispod 35%, nije mi bilo dobro...
I vama i meni je jasno zašto se deru zaposleni - država je bankrot, ali mi nije jasno dokle će.

Fasciniran

pre 10 godina

Neka Dinkic oporezuje po Kopaoniku,a prvo neka on kaze sta ima od imovine
(Izbirac, 23. maj 2013 12:35)

Pre neki dan reče, mislim baš u B92, da namerava da izgradi BAR još desetak hotela na Staroj planini... Tu nema šta da se doda ni oduzme :(.

vlada milic

pre 10 godina

ponovicu jedno prosto pitanje koje je postavio Dragan Djilas " Dobro ajde da kazemo da je DS kriva za sve na svetu ali recite mi samo jednu stvar , KADA PRESTAJE ODGOVORNOST DS I KADA POCINJE ODGOVORNOST OVE VLADE KOJA NAVRSAVA GODINU DANA? " . da li je moguce da vlada koja radi vec godinu dana ( da ne spominjem da je 60% vlade bilo u prosloj vladi) nije odgovorna ni za sta sto se desava u Srbiji. ako jeste odgovorna onda je losa i kriva za katastrofalno stanje u zemlji a ako nije odgovorna onda je nesposobna zato sto onda neko drugi vodi drzavu

zbogom kosarko

pre 10 godina

Pitaj tog "ovoga mi krsta" do tebe zasto hoce da unisti najlepse naselje u Kragujevcu i da uzida jos 7 zgrada izmedju zgrada. Pa da bi uzeo PARE za i da bi kasnije mogao da asvaltira po salima asfaltom od 5 cm i opet da dobije izbore i opet u krug.

Kredit

pre 10 godina

Koliko loseg su uspeli da nakupe...i sve to da stave na vlast.Drugo zasto bogatase sa dedinja...sta je sa bogatasima iz lice Tresnjin cvet.Tamo je kvadrat jeftini.Te bajke o nacinu na koji su kupili stan i Dinkic i Nikolic....stavrno ne bi mogao da proguta ni osnovac...a kamoli mi sa zavrsenim fakultetima ili uzetim stambenim kreditima.No on moze na TV i da isprica svoju verziju,ja na zalost mogu da pokusam ovde da se pobunim,da be glasam vise nikad i ni za koga...i to je to.Tuzno ko ima vlas,beneficije i ostalo sto ja placam od plate.....

MilanCh

pre 10 godina

Bruka da URS bilo sta prica kad je 12 godina u Vlasti istalno oni imaju amneziju, svi su krivi samo su oni sveci koji ovu zemlju vode ispravno. Hajde nekad da se preispitaju sta su oni uradili?

Siniša

pre 10 godina

Selakoviću, ti si mlad dečko, naivan, upao si u loše društvo pa te nagovaraju da pričaš budalaštine. Ne znam da li znaš koliko je štete naneo građanima Srbije tvoj šef Dinkić. Npr ne znam da li znaš za ove činjenice: Narodna banka Srbije moraće da isplati 50 miliona evra odštete radnicima koje je 2003. otpustio bivši guverner Mlađan Dinkić i na njihova mesta doveo članove g17! Isto se desilo i u NSZ, oterao ljude i pozapošljavao članove g17, a mi ćemo da plaćamo odštetu. Ovakvih primera imaš koliko hoćeš - taj čovek nas je ojadio. Da ne spominjem Davinića, pa haos i rasulo u zdravstvu...ma čega god se dohvate likovi iz g17 tu trava ne raste. Ostaće upisan u istoriju, jer dok je on bio ministar ekonomije i regionalnog razvoja ostvario je mnoge rekorde - privreda je doživela kolaps, na desetine hiljada preduzeća je ugašeno, a 600.000 ljudi je ostalo na ulici bez posla...to samo veeeliki ,,stručnjak'' može da napravi. I to nije kraj, evo ga sada nastavlja da upropašćava sve čega se dohvati.

Milika

pre 10 godina

Pa onda mora da oporezuje i Dinkića koji je pun ko brod. Ne skida se već 10 godina sa pozicija Ministara ( privrede ili finansija), a i privreda i finasije su nam u rasulu. Normalno, kod njega privatno je sve bolja situacija sve je bogatiji i bahatiji. Z&ašto malo državni organi ne obrate pažnju na "njegov rad i doprinos" prvo poreski a onda i sudski?

Mustra bečka

pre 10 godina

PRESTANITE sa klinačkim prepucavanjem preko medija.
Napravite jedan jasan, konzistentan ekonomski program, i krenite da RADITE, ne da presipate iz šupljeg u prazno.
Važi odreda.

Nele

pre 10 godina

@Tomislav

Moze da podize I da spusta naknadu za gradsko gradjevinsko zemljiste I porez na imovinu. Ja imam lokal za koji placam ta dva nameta skoro pa kao kiriju. Naravno sad planiram da ga prodam jer sam cuo da od sledece godine planiraju da divljaju jos vise sa troskovima za firme pa se lokal na firmu vise nece uopste isplatiti.

Ravijojla

pre 10 godina

Ne sme Đilas da oporezuje beogradske bogataše, jer će onda oni da promene agenciju preko koje se reklamiraju.
(Sinisa NS, 23. maj 2013 23:11)

Da vas pitam nešto, zašto (SNS) vlast ne oporezuje npr. Tatarsko brdo i "Dolinu lopova"?
Da ste stvarno Novosađanin, ne bi napisali ovakav komentar kakav jeste, da ne govorim o tome što bi vas svakako više interesovao Novi Sad nego Beograd.

Dakle?