H&M već traži lokacije po Beogradu

Švedska kompanija za prodaju odeće H&M već duže vreme razmišlja o otvaranju radnji u Srbiji i proučava domaće tržište.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 22.03.2012.

00:33

Default images

Njihov tim je u Beogradu, gledaju kakav je promet u domaćim trgovinama, a već su razmatrali i lokacije na kojima bi mogli da otvore prodavnicu.

Tim iz Stokholma nalazi se u srpskoj prestonici i pregovara sa domaćim tržnim centrima oko lokacija i uslova gde bi se nalazile H&M radnje.

Prva prodavnica će sigurno biti otvorena u Beogradu, verovatno već na jesen, kad će predstaviti novu kolekciju, a u planu je u narednom periodu da se otvore i objekti u još dva velika grada.

Već nekoliko godina ova kompanija razmišlja o Srbiji. Prvobitni plan je bio da otvore radnju u tržnom centru na Autokomandi. Međutim, kako je zbog krize gradnja još jednog tržnog centra obustavljena, Šveđani su odlučili da ubrzaju svoj dolazak.

S obrazloženjem da svoje poslovne odluke ne otkrivaju unapred, u sedištu H&M u Stokholmu nisu ni potvrdili ni demantovali informaciju da će prvu radnju otvoriti na jesen u Beogradu. Rekli su nam da tokom ovog i narednog meseca sledi otvaranje radnji u Bugarskoj, Letoniji, Tajlandu i Meksiku.

Švedski brend H&M je poznat po garderobi namenjenoj mladima po pristupačnim cenama. Prisutni su na 38 tržišta sveta, imaju 2.200 trgovina i zapošljavaju 87.000 ljudi.

Robne marke koje su njihovi glavni konkurenti po cenama i po kvalitetu su „njujorker”, „stradivarijus”, „berška”, ali i „zara“, „mango“, jer H&M prodaje garderobu različitih cenovnih kategorija. Cene garderobe su u svim zemljama u kojima posluju slične i minimalno se razlikuju, za evro, najviše dva, tako da se može očekivati da po sličnim cenama prodaju svoju robu i kod nas.

Koncept radnji je takav da se obično na velikom prostoru u jednom delu prodaje kolekcija za tinejdžere i decu, kao i sportska garderoba, modni detalji poput torbi, nakita, šnalica, dok se u drugom delu mogu kupiti i elegantniji komadi garderobe po nešto višim cenama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka ima problem

Nemačka se suočava sa nedostatkom radne snage, posebno u visokokvalifikovanom sektoru, a prethodne godine u zemlji je bilo oko 570.000 nepopunjenih radnih pozicija, piše Dojče vele.

9:02

6.5.2024.

1 d

Podeli: