Helidrom u svakoj opštini Srbije

Direktorat civilnog vazduhoplovstva uputio dopis svim opštinama: Neophodno je da sve lokalne samouprave odrede odgovarajuću lokaciju za izgradnju heliodroma.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 04.01.2012.

00:24

Default images

Na više od 130 adresa lokalnih samouprava stigao je dopis Direktorata civilnog vazduhoplovstva, koji je pokrenuo inicijativu da svaka opština u Srbiji dobije svoj registrovani helidrom, saznaju Novosti.

Na opštinama je samo da prijave lokaciju, koju će Direktorat o svom trošku urediti i registrovati za sletanje i poletanje helikoptera.

“Već nam stižu odgovori zainteresovanih opština”, potvrđuje Nebojša Starčević, direktor Direktorata.

“Očekujemo da će se našem pozivu odazvati sve lokalne samouprave. Od njih tražimo samo informacije o adekvatnoj lokaciji, a onda će naši stručnjaci da obiđu teren. O trošku Direktorata će se napraviti projekat, ugraditi najneophodnija oprema i registrovati helidrom. Kada završimo taj posao ostavićemo helidrome na korišćenje lokalnim samoupravama i njihova jedina obaveza je da ih održavaju. Ovo je između ostalog naš plan za ovu godinu”, kaže on.

Helikopteri će tako u svim opštinama sletati na zvanične helidrome, koji će se koristiti za turizam, zdravstvo, privredu...

Novi obrazac za reklamacije

Inače, na sajtu Direktorata civilnog vazduhoplovstva putnicima je dostupan novi obrazac za podnošenje reklamacija, a shodno Zakonu o obligacionim i osnovama svojinsko-pravnih odnosa u vazdušnom saobraćaju.

Ovaj obrazac se koristi za reklamacije u slučaju uskraćivanja ukrcavanja, smeštaja u nižu klasu, otkazivanja i kašnjenja leta.

Reklamacija se prvo podnosi aviokompaniji, koja je obavila ili je trebalo da obavi let. Ako avioprevoznik u roku od 30 dana ne odgovori i u skladu sa zakonom ne obešteti putnika, reklamacija se dostavlja vazduhoplovnom inspektoru Direktorata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: