Dinkić: Zlatiboru vraćen sjaj/FOTO

Na Zlatiboru je danas počela ski sezona, a ski centar Tornik je opremljen šestosednom žičarom, sa dva ski lifta.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 24.12.2011.

15:04

Default images

Lider Ujedeinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić je na otvaranju podsetio da je kao ministar finansija pokrenuo obnovu ski centra Tornik, koji je bio uništen tokom bombardovanja.

“Završena je jedna velika investicija. Vratili smo Tornik na skijašku mapu. Danas, na Torniku uživaju ne samo građani Zapadne, već čitave Srbije. Uvek je bolje ići na sneg, rekreirati se, zato pozivam sve ljubitelje skijanja da dođu i uvere se da je Zlatiboru vraćen stari sjaj”, rekao je Dinkić.

On je dodao i da turističku ponudu na Zlatiboru treba obogatiti i letnjim sadržajima, kao što su mauntinbajk, adrenalin park i slično.

O velikoj posećenosti ski centra govori i podatak da je tokom protekle zimske sezone na stazama ovog skijališta u toku jednog dana skijalo i do 1.500 skijaša. Ski centar Tornik je opremljen šestosednom žičarom, kapaciteta tri hiljade skijaša na sat, sa dva ski lifta tipa „sidro“, kapaciteta po 1 200 skijaša na sat, tjubingom i dečijim vrtićem.

Sistemom za veštačko osnežavanje pokrivene su sve četiri staze ukupne dužine oko 8 km: Zmajevac, Tornik, Ribnica i Čigota, kao i vezni ski putevi i ski poligon za početnike, a zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje visina utabanog snega na stazama je do 40 centimetara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: