Tadić: Pripremite se za novu krizu

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da svi treba da se pripreme za novi talas ekonomske krize koji nailazi.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 09.11.2011.

13:17

Default images

"Nailazi novi talas krize. Ne donosim vam dobru vest. To je više nego očigledno, treba da se pripremimo za novi udar. U tom smislu, uloga državnih institucija i predstanika opština i gradova je posebno važna", rekao je Tadić.

Tadić je poručio da Srbija treba da iskoristi činjenicu da će strani investitori u narednom periodu tražiti nove lokacije za ulaganja.

"Investitori će se u narednom periodu komešati. One investicije u Evropi koje su preostale tražiće nove lokacije i Srbija treba to da iskoristi. To je jedini način da se izborimo sa problemima", rekao je predsednik na otvaranju Sajma lokalne samouprave.

Tadić je ocenio da su neke opštine već pokazale zavidnu veštinu da privuku investicije brzim izdavanjem dozvola i obukom svojih službenika, kao i borbom protiv korupcije.

"Moja sugestija je da svojim poslovima pristupate ne metodologijom kojom kažete zašto nešto ne može, nego metodologijom kojom definišete kako nešto može. Morate da izmenite uobičajeni pristup srpske administracije", rekao je on i dodao da je to jedini način da se otvore nova radna mesta.

On je takođe dodao da će za privlačenje novih investicija biti potrebno i usvajanje fleksibilnijih zakona.

Predsednik je rekao da očekuje da naredni krizni udar neće trajati tako dugo kao prethodni, te Srbija 2013. ili 2014. godine može da
"izađe na ubrzaniju liniju razvoja ekonomije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

184 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: