LDP: Dinkićevih novih “1.000 evra”

Šef poslaničke grupe LDP Čedomir Jovanović kaže da nije održiv nijedan argument šefa poslaničke grupe Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađana Dinkića.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 15.06.2011.

16:31

Default images

Dinkić je, inače, u Skupštini branio model finansiranja lokalne samouprave koji je inicirao URS.

Lider Liberalno demokratske partije je kazao da bez efikasne decentralizacije nema modernizacije zemlje, a da je projekat URS-a održiv kao i projekat besplatnih akcija od 1.000 evra.

"Vaš najveći doprinos decentralizaciji bio bi povlačenje ovog zakona iz skupštinske procedure", rekao je Jovanović navodeći da gradovima i opštinama treba da bude omogućen veći stepen prava i jasno definisane obaveze. Jovanović je ocenio da su u pravu Međunarodni monetarni fond i Fiskalni savet kada parlamentu skreću pažnju da će predloženim izmenama zakona biti uvećan deficit državnog budžeta i da je model URS-a "direktna pretnja za razvoj" države i da će se deficit povećati za 60 odsto.

Lider LDP-a je kazao da je model koji nudi URS neodrživ sa stanovišta makroekonomske stabilnosti i zatražio "povlačenje zakona i prestanak kompromitacije jedne dobre ideje".

"Vi samo pokušavate politički da preživite, ali niste vi krivi za ovo. Za ovo je kriva vladajuća koalicija, koja je odlučila da vama na kraju svog mandata, kupujući nedelje i mesece do izbora, žrtvuje javne finansije, privredu i kompromituje jednu od najvažnijih ideja bez koje ne možemo da promenimo društvo, a to je reforma države", poručio je Jovanović Dinkiću.

Jovanović je kazao da nije tačno da je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas podneo amandman jer "ne bi nam palo na pamet" da se Beograd, koji je zadužen, odrekne još 10 odsto prihoda od poreza na zarade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: