Iz Beograda za Čikago za 750 evra

Američka aviokompanija "Svift er" će od 17. juna do 14. septembra jednom nedeljno imati direktne letove od Čikaga do Beograda.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 04.05.2011.

16:46

Default images

Početna cena povratne karte, u koju su uračunate sve takse, 795 evra - kada se kupuje u Beogradu, a 1.250 dolara - ako se kupuje u SAD.

Operativni direktor te aviokompanije Ron Hansen rekao je da je "boing 767 - 200", koji će leteti na liniji Čikago - Beograd, luksuzno opremljen i da ima 235 mesta.

Direktor agencije za prodaju karata "Er plas" Srđan Živković je kazao da postoji veliko interesovanje u Americi za te letove i da je prodaja aviokarata počela još pre tri nedelje. U Srbiji je, prema njegovim rečima, između 50 i 60 agencija dobilo licence za prodaju karata.

Prema njegovim rečima, postoji želja da tih letova bude i u zimskoj sezoni, kada je manja frekvencija putnika, s obzirom da „Svift er“ ima dozvolu za letove do 29. decembra, a kao je dodao, razmatra se i uvodjenje leta od Beograda do Njujorka.

Još nije precizno urađen plan letova, ali se očekuje da će prvi avion krenuti 17. juna iz Čikaga oko 22:40 časova, i stići u Beograd oko 15:30. Narednog dana će poleteti nazad za Čikago.

Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku je izdalo dozvolu tom američkom avioprevozniku za period od 17. juna do 29. decembra.

Aviosaobraćaj ka američkom kontinentu obustavljen je 1992. i "Jat ervejz" je u dva navrata bezuspešno pokušavao da obnovi liniju - 2004. i 2006. godine. Američke vazduhoplovne vlasti su Srbiju svrstale u kategoriju dva, jer da bi naša aviokompanija letela ka Americi neophodna je prva kategorija.

Kompanija Svift er je osnovana 1997. godine, obavlja čarter letove i ima flotu od 11 aviona. Sedište kompanije je u Feniksu u Arizoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

23 h

Podeli: