Policija: Plate veće 40% ili štrajk

Nezavisni sindikat policije najavio je da će februara stupiti u štrajk ukoliko zaposlenima u MUP-u ne budu povećane za 40 odsto.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 26.01.2011.

14:39

Default images

Sindikat je zatražio i izmene Zakona o policiji, koje bi omogućile primenu odredbi opštih radno-pravnih propisa, pre svega Kolektivnog ugovora. Oni su zatražili i da se policijskim službenicima najkasnije do 15. februara obezbede nove zimske uniforme, a do 1. maja letnje.

Odluka o štraju je, kako se navodi, doneta je pošto Ministatrstvo i Vlada Srbije nisu ispoštovali postignute dogovore i ispunili ranije data obećanja.
I predsednik novosadske Sindikalne grupe Sindikata srpske policije (SSP) Nenad Ljubišić najavio je mogućnost štrajka čuvara reda zbog neispunjenih obećanja resornog ministarstva i Vlade Srbije.

"Štrajk nije održan minule jeseni pošto su nam premijer i najviši funkcioneri Ministarstva unutrašnjih poslova čvrsto obećali poboljšanje našeg materijalnog položaja i potpisivanje kolektivnog ugovora, ali je malo od toga i učinjeno", kazao je Ljubišić.

Prema njegovim rečima, sindikat policije traži veće plate, isplatu toplog obroka, regresa, prekovremenog i rada za vreme državnih praznika, kao i sklapanje kolektivnog ugovora koji bi doneo veću sigirnost zaposlenima.

"SSP će za ostvarivanje svojih ciljeva koristiti sva zakonom dozvoljena sredstva, pa i štrajk kao najjače oružje u sindikalnoj borbi. Želja nam je, medjutim, da sve konflikte rešavamo na miran način, dijalogom", rekao je Ljubišić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka ima problem

Nemačka se suočava sa nedostatkom radne snage, posebno u visokokvalifikovanom sektoru, a prethodne godine u zemlji je bilo oko 570.000 nepopunjenih radnih pozicija, piše Dojče vele.

9:02

6.5.2024.

1 d

Podeli: