Mrkonjić: Ispunili smo sve ciljeve

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić kaže da će u toku 2011. biti završena izgradnja 170 kilometara autoputa na Koridoru 10.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 06.01.2011.

10:55

Default images

On je dodao i da će biti nastavljeni radovi na izgradnji autoputa Beograd - Južni Jadran na trasi budućeg Koridora 11.

"Ispunili smo sve ciljeve u vezi sa Koridorom 10 i Koridorom 11, kao i za putnu mrežu i to je ono što je obeležilo 2010. i što će obeležiti 2011. godinu", naglasio je Mrkonjić.

U 2010. godini su otvoreni ili pripremljeni radovi na 170 kilometara trase za izgradnju poluautoputa ili punog profila autoputa, što će sve biti završeno sledeće godine, rekao je Mrkonjić. Ministar je dodao da je pripremljeno još pet tendera za izbor izvodjača do marta 2011, kada će početi trka sa vremenom da bi se Koridor 10 završio do 1. maja 2012. godine.

Mrkonjić je kazao da je planiran nastavak izgradnje autoputa od Beograda do Boljara na granici sa Crnom Gorom, gde se već gradi deo od Uba do Lajkovca, kao i da će još dve deonice graditi možda turske firme ili će posao biti poveren domaćim preduzećima.

On je rekao da je pripremljena dokumentacija za izgradnju deonica od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, što je još 50 kilometara, čija vrednost radova ukupno iznosi oko 200 miliona evra.

"Za mene je najvažnije što uglavnom naša preduzeća učestvuju u realizaciji tog projekta", kazao je ministar za infrastrukturu istakavši da od tih projekata živi između sto i sto pedeset hiljada ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

9 h

Podeli: