Mrkonjić: Spreman da položim račune

Uvažavam upozorenja predsednika Tadića, ali ostajem pri optimizmu da ćemo poslove na severnom kraku Koridora 10 završiti prema planu, kaže Milutin Mrkonjić.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 16.11.2010.

00:04

Default images

Ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić odgovara na kritike šefa države da se kasni sa radovima podsećajući da je na početku mandata ove Vlade zatekao pravi haos u infrastrukturi, dug građevinarima od 300 miliona evra, takoreći uništena putarska preduzeća, za Koridor 10 nije bilo neophodne dokumentacije, projekata eksproprijacije...

"Mogli smo od svega da dignemo ruke, ali smo hrabro odlučili da uđemo u najveći projekat, što Koridor jeste, da vratimo dug putarima, obezbedimo kredite, uposlimo naše građevinarce...", kaže on. Na komentare predsednika Srbije da je moralo da bude učinjeno mnogo više u infrastrukturi i da ne stoje objašnjenja da sve kasni jer su kasnili projekti, Mrkonjić odgovara da je od 360 kilometara Koridora 10, završeno 50, otvoreno 190 kilometara gradilišta, završeni su tenderi za još 40 km autoputa...

"Tadić je pomenuo samo projekte, a ja bih kao inženjer sa terena mogao da dodam i izvesnu početnu ležernost i nepripremljenost naših građevinara", dodaje on.

Odgovarajući na kritiku da stalno prebacuje krivicu na izvođače što probijaju rokove, a ništa ne radi da ih sankcioniše, Mrkonjić kaže da je, kada je insistirao da se posao poveri našim preduzećima, "znao da je to bila odluka sa mnogo više srca nego mudrosti".

"I opet bih tako postupio, jer samo tako to ogromno gradilište može da hrani više od 100.000 ljudi. Država na vreme izmiruje sve obaveze prema izvođačima i oni koji se budu neodgovorno ponašali, a toga ima, sledeći put neće dobiti poslove", objašnjava on.

Predsednik Srbije je poručio da će za propuste neko morati da odgovara kada se završi ova godina i usvoji budžet. Ministar Mrkonjić kaže da, koliko zna, o rekonstrukciji nije bilo razgovora.

"Da se ja pitam, ne bih sada 'mešao karte'. Ovaj tim treba da igra do kraja, ljudi su se uhodali, rade svoj posao profesionalno i pošteno. Ne vidim da bi neko ko bi sad došao mogao da uradi više. Što se mene lično tiče, spreman sam da u svakom trenutku i svom šefu partije i premijeru i predsedniku položim račune šta sam i kako radio", objašnjava on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: