Srbija

Utorak, 20.07.2010.

17:55

Jugohemija: Delta star dugovao pare

Kompanija Jugohemija je saopštila da je aktivirala menicu kompanije „Delta star“, kako bi vratila kratkoročnu pozajmicu od 480 miliona dinara.

Izvor: FoNet, Beta

Default images

Jugohemija saopštava da „Delta star“ nije iskazao spremnost da dug vrati ili predloži odlaganje termina konačne isplate.

Povodom informacija u medijima da je Jugohemija, aktiviranjem menice dovela u blokadu kompaniju „Delta star“, Jugohemija u saopštenju objašnjava "situaciju u koju je dovedena nerazumnim ponašanjem dužnika".

Kako se navodi, Jugohemija je dala kratkoročnu pozajmicu kompaniji „Delta star“ u iznosu od 480 miliona dinara i, po isticanju važnosti Ugovora, pisanim putem zahtevala je informaciju o vraćanju duga, kako bi menadžment mogao da donese odluku o eventualnoj realizaciji menice.

Kako od strane dužnika nije prispela bilo kakva informacija koja bi nagoveštavala spremnost da se dug vrati ili barem predloži odlaganje termina konačne isplate, Menadžment Jugohemije je, potpuno svestan posledica ovakvog poteza, doneo odluku da menicu aktivira, navodi se u saopštenju.

Delta star je prema podacima Centralnog registra hartija od vrednosti, vlasnik 77 odsto kapitala Jugohemije. Račun Delta stara je blokiran od 2. jula, zbog potraživanja od oko 480 miliona dinara, navodi se na sajtu Narodne banke Srbije.

Beogradski mediji su naveli da je nalog za naplatu menice dala Milka Forcan, predsednica Upravnog odbora (UO) Jugohemije, donedavno najbliža saradnica vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića.

Delta holding juče je saopštio da je Delta star podnela krivičnu prijavu protiv Milke Forcan, kako bi zaštitila svoja kompanijska prava i imovinu, kao i interese malih akcionara i države Srbije koja poseduje odredjene akcije Jugohemije.

Istaknuto je da iza tog poteza ne postoje nikakvi drugi interesi i dodaje da tužbu nije podneo predsednik Delta holdinga Miroslav Mišković, kako su preneli neki beogradski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

1 d

Podeli: