Srbija

Petak, 14.05.2010.

14:53

Dinkić za poravnjanje sa Izraelom

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić je podržao pokušaj poravnanja duga Srbije na ime izgubljenog spora oko zakupa satelita sa Izraelom.

Izvor: Tanjug

Default images

Dinkić je rekao da je dobar predlog ministra odbrane Dragana Šutanovca da se pokuša da se sa Izraelcima "izvrši neko poravnanje i da se taj novac iskoristi za kupovinu nečega što je potrebno našoj vojsci".

On je podsetio da je bio "jedan od prvih" koji je ukazao na taj problem i da je pokrenut postupak, dodajući da je sada na pravosudnim organima da odreaguju. Podsetimo, Šutanovac je izjavio da je Vojska Srbije spremna, ukoliko postoji mogućnost da na ime izgubljenog spora Srbije o zakupa satelita sa izraelskom kompanijom, dobije u kompenzaciji proizvode vojne industrije Izraela.

Šutanovac je izrazio nadu da će nadležni pronaći zakonsku mogućnost da se "neko pozove na odgovornost zbog evidentne štete" od 36 miliona evra, koliko Srbija treba da plati izraelskog kompaniji zbog nepoštovanja ugovora o iznajmljivanju satelita koji je potpisao bivši ministar odbarne SCG Prvoslav Davinić pre pet godina.

Izraelska vojna industrija je jedna od najboljih i najkvalitetnijih vojnih industrija na svetu i Vojska Srbiji bi bila rada da ukoliko postoji mogućnost da deo sredstava koji dugujemo po sporu dobijemo putem robe, rekao je Šutanovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

20 h

Svet

Rusi gube: Sve ide Ukrajini

Članice Evropske unije pristale su da preusmere oko tri milijarde evra zamrznute državne imovine Rusije za zajedničku kupovinu oružja za Ukrajinu.

18:55

10.5.2024.

1 d

Podeli: