Fresenijus ulaže tri miliona evra

Generalni direktor farmaceutske kompanije Fresenijus Predrag Vranić je rekao da to preduzeće planira da ove godine zaposli oko 100 radnika u novoj fabrici.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 05.03.2010.

09:02

Default images

Fabrika će početi da radi 2011. godine u Tehnološkom parku u Vršcu, a Vranić je rekao da će Fresenijus u uređenje zemljišta i opremanje fabrike investirati oko tri miliona evra.

Prema njegovim rečima, Fresenijus je najpre kupio od Opštine Vršac plac od 2,8 hektara u Tehnološkom parku, a 2011. planira da kupi dodatnih 1,1 hektar zemljišta na kojem će se nalaziti buduća fabrika.

Vranić je rekao da Fresenijus planira da otvori i nekoliko dijaliznih centara u Srbiji kao rezultat javno-privatnog partnerstva i pozvao pokrajinsku vladu da im u tome pomogne, jer Ministarstvo zdravlja za taj projekat nije pokazalo razumevanje.

Prema njegovim rečima, ministar zdravlja Tomica Milosavljević nije želeo da o toj vrsti investicija razgovara sa predstavnicima ove nemačke kompanije, koja je u Novom Sadu već otvorila jedan dijalizni centar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: