Treći dan rasta indeksa na Berzi

Indeksi akcija Beogradske berze porasli su treći uzastopni dan – indeks Belex15 je imao rast od 1,8 odsto, a Belexline 1,12 procenata.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 03.02.2010.

15:19

Default images

Učešće stranih investitora bilo je 46 odsto u ukupnoj i gotovo 51 u trgovini akcijama pri čemu u kupovini akcija nešto više od 84, a u prodaji gotovo 17 odsto. Promet je vredeo 108,43 miliona dinara (1,09 miliona evra) od čega su dve trećine ostvarene u trgovini akcijama niške AIK banke [AIKB].

Pored AIK banke, čijim je akcija realizovano 71,86 miliona dinara, više se trgovalo i hartijama Agrobanke [AGBN], za 4,36 miliona, Bambi Banata [BMBI], za 1,74 miliona, i Tigra [TIGR], sa A Listinga, za 1,6 miliona.

Najveći rast na kontinuiranom segmentu ubeležio je Velefarm [VLFR], od 11 odsto, a sledi Kredi banka [CYBN] sa plusom od osam i po procenata.

Po gotovo četiri procenta na vrednosti su dobili Meser Tehnogas [TGAS], Progres [PRGS] i Energoprojekt [ENHL], sa A Listinga. Solidno se trgovalo Energoprojektovim i Progresovim akcijama, za 2,81, odnosno 1,05 miliona dinara.

Gubitnike predvodi Galenika Fitofarmacija [FITO] padom od gotovo maksimalnih 12 odsto, na 5.820 dinara za akciju, uz skroman promet. Sledi Privredna banka [PRBN] sa minusom od tri odsto i povećim prometom, od 1,46 miliona dinara.

Jedinstvo Sevojno [JESV] je izgubilo na vrednosti nešto manje od procenta, Sojaprotein [SJPT], sa A Listinga, petinu procenta, a Metals banka [MTBN] samo 0,06 odsto.

U trgovini po metodu preovlađujuće cene ulagačima najprivlačniji je bio temerinski proizvodjač mašina FKL [FKLT]. Trgovina tom akcijom vredela je 4,08 miliona dinara a cena je bila stabilna, 1.362 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: