Jat ne leti za Tursku i Egipat?

"Jat evrejz" ne može da obavlja čarter letove za Tursku, a skoro je izvesno da od juna neće moći da leti ni za Egipat.

Srbija

Izvor: Beta, Blic

Četvrtak, 14.05.2009.

10:26

Default images

Sukob domaćeg direktorata civilnog vazduhoplovstva sa egipatskim i turskim direktoratima se nastavlja. U turističkim agencijama se hvataju za glavu jer ne znaju kako da prevezu putnike u okviru aranžmana koje su već prodale.

Neke od njih su međutim, rešenje pronašle tako što će turiste voziti sa aerodroma u okruženju. Tako će od 15. juna turistička agencija srpske turiste autobusom prevoziti do Osijeka odakle će oni egipatskim „Lotus erom“ leteti za Hurgadu u Egiptu.

"Dozvoljeno nam je da prodajemo aranžmane preko Osjeka. Cena se neće menjati. Dakle, biće let će biti jeftiniji za oko 100 evra od Jatovih čarter letova– objašnjava Aleksandar Popović iz agencije „Spirit travel“ i dodaje da je egipatska kompanija pre dva dana i zvanično dobila odbijenicu za letenje od srpskih vazduhoplovnih vlasti. Problem oko dobijanja dozvola traje sada već skoro mesec dana, jer strane vazduhoplovne vlasti uzvraćaju našoj nacionalnoj aviokompaniji istom merom, odnosno odbijaju da daju dozvolu ze letenje „Jat ervejzu“ u čarter saobraćaju.

Nacionalna aviokompanija „Jat ervejz“ tako i dalje ne dobija dozvole od turskih vazduhoplovnih vlasti, a v.d. generalnog direktora Saša Vlaisavljević kaže da je kompanija ostavila mogućnost da turiste preveze redovnim linijama.

"Prevozićemo ih redovnim linijama preko Istanbula i Kaira, ali nadamo se da nećemo biti prinuđeni na takvu soluciju", ističe Vlaisavljević.

On dodaje da će se to svakako negativno odraziti na poslovanje Jata, ali ističe da je kompanija spremna i za takvu mogućnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

20 h

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Podeli: