Srbija

Subota, 21.04.2007.

14:07

Soravija tuži zbog zgrade MUP-a

Austrijska grupacija Soravija će se žaliti na tu odluku da joj se ospori pobeda na tenderu za kupovinu zgrade saveznog MUP-a.

Izvor: Tanjug

Default images

Grupacija Soravija je nameravala da u bombardovanju oštećenu zgradu saveznog MUP-a poruši i na njenom mestu izgradi veliki kompleks u vrednosti od sto miliona evra.

Iako je ova grupacija na osnovu najveće ponude pobedila na tenderu ona nije potpisala ugovor o kupovini sa Agencijom za privatizaciju, i umesto nje, sporazum je sklopljen sa na tenderu drugoplasiranom kompanijom Prajvet prodžekt menadžment.

"Podnećemo tužbu u kojoj ćemo tražiti odštetu u visini od oko 30 miliona evra", objasnio je rukovodilac grupacije Soravija Čavdar Stefanov i naglasio da je naložio pravnicima da pripreme tužbu, koja će narednih dana biti predata nadležnim pravosudnim organima.

Prema grupaciji Soravija ovaj posao nije realizovan zbog uslova koje su postavili austrijanci u svojoj ponudi. Naime, oni su zahtevali garanciju vlasništva, kao i važeću dozvolu za izgradnju nove zgrade.

"Te uslove smo od samog početka imali u našoj ponudi i oni su bili poznati Agenciji za privatizaciju. Ne razumem zašto se onda od nas tražilo nešto drugo", naglasio je Stefanov i objasnio da "visina odštete koju određujemo predstavlja neostvarenu dobit koju bi imali da smo izgradili hotel i potom ga prodali". Za grupaciju Soravija to je trebalo da bude prvi poslovni projekat u Beogradu, a ova kompanije već je prisutna u mnogim zemljama centralne i jugoistočne Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

1 d

Podeli: