Srbija

Sreda, 11.04.2007.

12:17

”Holidej in” se otvara u septembru

Otvaranje hotela „Holidej in Beograd” je predviđeno za prvi septembar, a vrednost investicije procenjuje se na 20 miliona evra

Izvor: Politika

Default images

Hotel će se nalaziti u Novom Beogradu, tik uz poslovni centar Belekspo U ovu sumu uračunato je i opremanje sadržaja obližnjeg kongresnog centra. Hotel će imati kategoriju četiri zvezdice.

Kako je najavio Slobodan Petrović, direktor Belekspo centra i predstavnik investitora, novac za gradnju obezbedila je „jedna velika banka iz Kazahstana i oni su sa zadovoljstvom prihvatili da uđu u jedan ovakav posao”.

Petrović nije želeo da otkrije identitet banke, uz napomenu da je investiranje rezultat dugogodišnjeg prijateljstva sa ovim finansijerima. Hotel će imati šest spratova sa 140 soba, od kojih će dve biti namenjene invalidima, dok su ostale jednokrevetne i dvokrevetne. Sobe će biti veličine od 26 do 80 kvadratnih metara. Sadržaji koji će se nalaziti u hotelu odgovaraće standardima „Holidej ina” koji stupaju na snagu tek od 2010. godine.
Hotel je namenjen poslovnim ljudima i imaće sadržaje prilagođene ovoj klijenteli, a tome doprinosi i obližnja sala Belekspo centra kapaciteta 1.500 mesta. Novi hotel imaće sedam konferencijskih i banket sala, koje će dobiti ime po srpskim manastirima.

Kako je istakao Tomas Pavlović, direktor budućeg „Holidej ina – Beograd”, on se gradi „u trenutku kada se Beograd i srpsko hotelijerstvo nalaze u dečjim cipelicama”, a investitori zajedno sa hotelskom grupom „Holidej in” planiraju da u glavnom gradu i Srbiji tokom narednih godina izgrade više objekata iz ovog hotelskog lanca.

„Holidej in” je hotelski brend iz grupacije „Interkontinental hotels grup” (IHG), koja pored ovog ima još šest brendova sa ukupno 545 hiljada soba u svom sastavu i po tom osnovu je najveća grupacija na svetu. IHG ostvaruje po osnovu rentiranja soba godišnje oko pet milijardi dolara prihoda. Skoro 76 odsto od ukupnog broja soba i nešto više od dve trećine profita ostvaruju hoteli koji sa IHG imaju potpisan franšizni ugovor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

1 d

Podeli: