Ašmor novi većinski vlasnik Karneksa

Industrija mesa "Karneks" (Carnex) iz Vrbasa prodata je kompaniji "Ašmor investment menadžment" iz Londona.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 09.11.2006.

14:58

Default images

Zamenik generalnog direktora "Karneksa" Mirko Stefanović je rekao da je kompanija "Ašmor", koja se bavi rukovođenjem investicionim fondovima, kupila od kompanije "Midland Resources Holding" 51,3 odsto akcija "Karneksa" i sada je većinski vlasnik tog preduzeća.

Stefanović je lokalnoj televiziji kazao da kompanija "Ašmor" investira oko 23 milijarde dolara u celom svetu, a najvećim delom na tržišta u razvoju, odnosno zemlje u tranziciji, i njene akcije se prodaju na Londonskoj berzi.

"Novi većinski vlasnik nastaviće da investira u 'Karneks' i dugoročno je opredeljen da ostane u ovom području", rekao je Stefanović.

Kompanija "Midland" postala je većinski vlasnik "Karneksa" u avgustu 2003. godine kupovinom akcija malih akcionara, za koje je platila 14,5 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

15 h

Podeli: