Srbija

Četvrtak, 26.09.2013.

18:37

Srpska vina nagrađena u Austriji

Na međunarodnom ocenjivanju vina u Beču "Ostrijan vajn čelendž" (Austrian Wine Challenge - AWC) srpska vina su postigla istorijski uspeh.

Izvor: Tanjug

Default images

Vina iz Srbije osvojila su 12 zlatnih i 24 srebrne medalje, a još 11 vina je dobilo "pečat kvaliteta".

Kako prenosi portal "Vino.rs", uspeh je zapanjujući, jer je gotovo polovina vina pristiglih iz Srbije dobila medalju, ili se plasirala u sam vrh najbolje ocenjenih vina iz sveta, a ove godine bilo je prijavljeno rekordnih 12.399 vina iz 39 zemalja.

Najveći uspeh postigla je "Vinarija Belo Brdo" iz Čerevića, koja je osvojila pet zlatnih i četiri srebrne medalje, i postoje realne šanse da bude ozvaničena kao najbolja nacionalna, regionalna, pa i prva vinarija takmičenja AWC u Beču 2013. godine.

Ocenjivanje vina u okviru AWC u Beču održava se poslednjih 10 godina i spada u red najrespektabilnijih i najmasovnijih u svetu.

Svečana dodela medalja i objavljivanje rezultata biće obavljeno na gala večeri 3. novembra, u Gradskoj skupštini Beča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Evropa gubi bitku"

Prošle nedelje čuli smo velike vesti iz Evropske centralne banke (ECB) koja je odlučila da smanji kamatne stope iako inflacija nije pala na dva posto.

8:26

17.6.2024.

1 d

Podeli: