Taksisti će preplaviti ulice, a biće još jeftiniji

U poslednjih deset godina broj taksista u Hrvatskoj povećao se 14 puta, a stupanjem novog Zakona o putnom saobraćaju, njihov broj bi mogao opet da se udvostruči

Region

Izvor: B92

Utorak, 22.05.2018.

09:20

Taksisti će preplaviti ulice, a biće još jeftiniji
Foto: Thinkstock

Procene su da na području cele zemlje deluje oko 2.500 taksija.

Eko taxi, brend kompanije Eko prevoz, je jedna od prvih koji se pojavio na liberalizovanom hrvatskom tržištu taksi prevoza 2011. godine, najpre u Zagrebu, a nakon toga i u Zaprešiću i Vodicama, a imaju više od 150 vozila i 250 taksista, a sada najavljuju širenje na celu Hrvatsku uz udvostručenje voznog parka i broja vozača do kraja godine, piše Poslovni dnevnik.

Sam Eko taxi trenutno, kako sami procenjuju, drže 30 odsto taksi tržišta u Zagrebu, a u narednom periodu očekuju veliko restrukturiranje unutar sektora i podizanje svog udela, ali i ekspanziju.

Najavljuju ulaganje od 15-ak miliona kuna tokom 2018. u širenje voznog parka i u franšizno poslovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

5 h

Podeli: