MMF Crnoj Gori: Nudimo vam pomoć

Međunarodni monetarni fond spreman je da pruži podršku Crnoj Gori u stabilizaciji javnog duga.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.04.2017.

15:09

MMF Crnoj Gori: Nudimo vam pomoć
Foto: Thinkstock

MMF nudi pomoć i u sprovođenju fiskalne konsolidacije i reformi finansijskog sistema, saopštili su predstavnici MMF-a na sastanku sa članovima crnogorske delegacije u Vašingtonu.

Iz Centralne banke Crne Gore saopšteno je da je sa predstavnicima MMF-a ugovorena tehnička pomoć za podizanje kapaciteta bankarske supervizije, kao i supervizijskih kapaciteta i standarda Agencije za nadzor osiguranja.

“Za podršku jačanju prihodne strane budžeta ugovorena je tehnička pomoć za nastavak reforme poreske uprave i dizajn poreske politike koja će doprineti konsolidacionim naporima Vlade”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku crnogorskog ministra finansija Darka Radunovića i guvernera Centralne banke Crne Gore Radoja Žugića sa potpredsednikom MMF-a i direktorom Evropskog odeljenja te međunarodne finansijske institucije Tao Cangom i Paulom Tomsenom podržana je fiskalna konsolidacija i spremnost za aktivnim upravljanjem javnim dugom, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

5 h

Podeli: