Posao za Crnogorce koji imaju preko 65 god.

Na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Crne Gore nalaze se četiri nezaposlene osobe koje su rođene 1949. godine, a koja nemaju evidentiran radni staž.

Region

Izvor: B92

Utorak, 01.09.2015.

15:45

Default images
Foto: Thinkstock.com

Ipak, godine nekad nisu prepreka do posla, pa je tako u ovoj godini 21 osoba sa evidencije Zavoda, a koje su starija od 65 godina, zasnovala radni odnos sa punim radnim vremenom na određeno radno vreme.

Podaci Zavoda za zapošljavanje pokazuju da na posao do godinu dana čeka 16.214 osoba, a preko godinu 16.988.

Kako objašnjavaju iz Zavoda, predviđeno je da se za sve potrebe poslodavaca iskazane kroz prijavljena slobodna radna mesta vrši posredovanje sa nezaposlenim licima.

"U zavisnosti od prijavljenog slobodnog radnog mesta i odgovarajućeg zanimanja, radnog iskustva i dodatnih znanja i veština, kao i iskazanih namera u planu zapošljavanja, kroz predselekcije i selekcije, vrši se odabir nezaposlenih lica koja se upućuju kod poslodavaca", navode iz Zavoda.

Ipak, praksa pokazuje da su građani Crne Gore ponekad i izbirljivi, pa ne žele da rade svaki posao, odnosno onaj koji im se ponudi.

"U praksi se dešava da se pojedinim osobama nude razni poslovi, ali da ih ne prihvataju, iako su u planu zapošljavanja definisani da bi na tim poslovima radili", poručuju iz Zavoda.

Na evidenciji Zavoda, 28. avgusta nalazilo se 33.229 nezaposlenih osoba, od čega je 16.387 ili 49,32 odsto žena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

6 h

Podeli: