Hrvatima smanjene zatezne kamate

Zatezne kamate za građane Hrvatske će od prvog avgusta pasti na 8,14 odsto a za pravna lica na 10,14 procenata, shodno izmenama zakonskih rešenja.

Region

Izvor: B92

Nedelja, 05.07.2015.

09:26

Default images
Foto: Freeimages.com

Vlada je prihvatila amandmane hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i laburista iz OraH-a, kojima je brisana predložena odredba po kojoj bi banke i nakon zakašnjenja dužnika mogle da naplaćuju ugovornu kamatu ako je viša od zatezne.

U skladu s ovim izmenama, dužnicima koji kasne s otplatom sada će se naplaćivati isključivo zatezna kamata, prenosi Poslovni dnevnik.

Prihvaćen je i HDZ-ov amandman kojim je otklonjena mogućnost povećanja kamate koja se obračunava kada visina kamate nije utvrđena ugovorom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Podeli: