Dukat otvorio vrata arapskog sveta

Mlečnoj industriji Dukat zvanično je dodeljen halal sertifikat kojim se ovoj hrvatskoj kompaniji otvaraju dodatne mogućnosti za izvoz u arapske zemlje.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 27.11.2014.

12:19

Default images

Reč je o tržištu od 44 države, s više od 1,5 milijardi stanovnika.

Ovaj sertifikat potvrđuje da proizvođač primenjuje halal standarde u procesima nabavke, prijema i skladištenja sirovina, u proizvodnji, pakovanju, označavanju, kao i skladištenju i distribuciji proizvoda, prenosi regionalni portal Seebiz.

Halal tržište beleži sve veći rast u Evropskoj uniji, a njegova vrednost dostiže 66 milijardi američkih dolara godišnje.

Isti izvor podseća da ovaj sertifikat predstavlja potvrdu kvaliteta proizvoda (takva hrana, na primer, ne sme da sadrži GMO), pa je njihova potražnja sve veća i medju potrošačima koji nisu islamske veroispovesti.

Halal standard se zasniva na preventivno-proaktivnoj metodi, tako da je kompatibilan s međunarodnim standardima kontrole kvaliteta (ISO, HACCP i drugi), a u odredjenom segmentu predstavlja i njihovu nadgradnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: