"Slovenija idealna za ulaz Kineza"

Potpredsednik Vlade Slovenije Dejan Žnidar pozvao je investitore iz Kine da "hrabro ulažu u Sloveniju" u interesu obe zemlje.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 20.11.2014.

13:57

Default images

"Zajednički cilj je da ekonomsku razmenu ojačamo i uradimo sve što je u našoj moći da se razlika između uvoza i izvoza što više smanji", rekao je Žnidar, koji se u Ljubljani danas sastao sa potpredsednikom kineske vlade Vang Jangom.

Žnidar je naglasio da je Slovenija, kao članica EU, odgovarajuća ulazna tačka za kinesku privredu.

Sagovornici su političke odnose između dve zemlje ocenili kao odlične, što je dobar temelj za jačanje ekonomskih odnosa.

Prema podacima slovenačke strane robna razmena između Slovenije i Kine je u porastu, pri čemu je uvoz iz Kine višestruko veći nego izvoz u tu zemlju.

Sa potpredsednikom kineske vlade u do sada najjačoj delegaciji doputovalo je i oko 150 privrednika, koji će učestvovati na zajedničkoj poslovnoj konferenciji.

Osim sa Žnidarom koji je i ministar poljoprivrede, šumarstva i ishrane Vang Jang će se sastati i sa premijerom Mirom Cerarom, predsednikom Borutom Pahorom i predsednikom parlamenta Milanom Brglezom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka ima problem

Nemačka se suočava sa nedostatkom radne snage, posebno u visokokvalifikovanom sektoru, a prethodne godine u zemlji je bilo oko 570.000 nepopunjenih radnih pozicija, piše Dojče vele.

9:02

6.5.2024.

1 d

Podeli: