CG: Novac štedišama Dafiment banke

Isplata deviznih depozita kod bivše beogradske Dafiment banke i podgoričke Banke privatne privrede u Crnoj Gori počeće do kraja prvog kvartala ove godine.

Region

Izvor: B92

Utorak, 10.01.2012.

17:16

Default images

Ministarstvo finansija Crne Gore navodi da su se uslovi za isplatu te štednje stekli pošto su ministarstva finansija Crne Gore i Srbije potpisala sporazum o razmeni podataka o deviznim štedišama i njihovim depozitima.

Kada iz Srbije dobije bazu podataka, Ministarstvo finansija Crne Gore će, prema saopštenju, utvrditi pravo na isplatu i visinu iznosa deviznih sredstava deponenata, kao i način isplate, o čemu će izdati potvrde.

Prema ranije saopštenim podacima, vlasnici stare devizne štednje u Crnoj Gori su prijavili više od 19 miliona evra potraživanja, od čega je oko 11 miliona štednja u takozvanim piramidalnim bankama.

Crnogorsko Ministarstvo finansija koje je ranije više puta najavljivalo početak isplate štedenje kod Dafiment banke, saopštilo je februara 2009. godine da će prva rata štedišama biti isplaćena u iznosu od po 380 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

8 h

Podeli: