I Paraćin deli junice seljacima

Opština Paraćin priprema se za kupovinu i besplatnu raspodelu 100 steonih junica "simentalske" rase.

Region

Izvor: B92

Sreda, 17.08.2011.

13:40

Default images

Opština je već osigurala 3,5 miliona dinara i sada čekamo rešenje Ministarstva Poljoprivrede koje treba da nam odobri još 14 miliona dinara i krećemo u nabavku junica , kaže za Tanjug Marina Vasić, iz opštinske kancalarije za rularni razvoj.

Junice će se deliti pre svega registrovanim ali i drugim gazdinstvima koja ispunjavaju uslove za čuvanje visokomleče junice.Uz to potrebno je da gazdinstvo obavezno ima jednu kravu, kaže dalje Marina Vasić.

Ona je dodala da svako gazdinstvo koje bude dobilo visokomlečnu junicu u narednih pet godina ima obavezu da besplatno preda žensko tele dugom gazdinstvu i to na osnovu rang liste koja će biti uradjena.Tačno će se znati ko dobija junicu a ko tele.

Želja nam je da se na ovaj način poboljša mlečnost krava ali i poveća broj krupne stoke koji je znatno opao, naglasila je Marina Vasić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: