Oland: Nećemo dizati porez do 2017.

Francuska će uštediti četiri milijarde evra kako bi ispunila zahteve Brisela, ali porezi neće biti povećani do 2017, kaže francuski predsednik, Fransoa Oland.

Izvor: B92

Sreda, 04.03.2015.

15:31

Default images
Foto: Beta/AP

"Dodatnih četiri milijarde evra, koje Brisel traži od nas kako bi smo ispoštavali obaveze u pogledu redukcije javnog deficita, biće obezbeđene novim merama štednje", izjavio je Oland za list "Parizijen" i poručio da neće biti povećanja poreza za ovu i sledeću godinu, možda i za 2017.

"Ove godine čak će biti umanjeni porezi na prihode za devet miliona poreskih obveznika, uglavom pripadnika srednje klase. Za preduzeća će se proces smanjenja izdvajanja nastaviti kroz program 'Konkuretni poreski kredit za zapošljavanje'", rekao je još šef francuske države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: