Železnice same popravljaju prugu

Železnice Srbije usvojile su odluku, kojom se iz sopstvenih sredstava obezbeđuje oko 89 miliona dinara, za osposobljavanje deonice barske pruge Valjevo-Lastra.

Izvor: B92

Utorak, 21.10.2014.

15:52

Default images

Podsetimo, ta pruga je teško oštećena u majskim poplavama.

Nakon sprovođenja tenderske procedure, za izvođenje radova na sanaciji oko 220 metara ove deonice potrebno je 90 dana, pa se očekuje da od 1. marta naredne godine, vozovi počnu da saobraćaju celom prugom između Beograda i Bara, izjavio je predsednik Skupštine Zoran Anđelković.

On je istakao da će na taj način biti završena prva faza sanacije pruge Valjevo - Lastra, koja će omogućiti saobraćaj vozova na toj deonici smanjenom brzinom, ali i uspostavljanje železničkog saobraćaja između Beograda i Bara.

Skupština Železnica Srbije usvojila je danas Odluku o izmenama i dopunama Plana nabavki za 2014. godinu, kojim je iz sopstvenih sredstava preusmereno oko 89 miliona dinara sa pojednih planiranih nabavki na sanaciju barske pruge.

Na predlog Direkcije za prevoz i Direkcije za infrastrukturu, srpske železnice su odustale od nabavke teretnih servisnih vozila, istovara drvenih i betonskih pragova kupljenih iz međunarodnih kredita, zatim nabavke tucanika eruptivnog porekla i nekih geodetskih poslova.

One su odustale i od izvođenja radova na gornjem stroju barske pruge (što je urađeno u sopstvenim angažovanjem železnice) i na taj način omogućile da se oko 73 miliona dinara preusmeri u sanaciju barske pruge, dok je u nabavkama realizovanim ove godine već ostvarena ušteda od oko 16 miliona dinara, saopštile su Železnice Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: