Sindikati spremni da sarađuju

Na sastanku ministra i sindikata rečeno je da je neophodna međusobna saradnja i komunikacija kako bi se došlo do održivih rešenja u novom Zakonu o radu.

Izvor: B92

Petak, 29.11.2013.

15:18

Default images

Ministar privrede Saša Radulović, predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) Ljubisav Orbović i predsednik Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost (UGSN) Branislav Čanak saglasili su se na današnjem sastanku da je neophodna međusobna saradnja i komunikacija kako bi se došlo do održivih rešenja u novom Zakonu o radu.

Ministar Radulović je, kako je saopštilo Ministarstvio privrede, razgovarao danas Orbovićem i Čankom o novom Zakonu o radu, kao i o aktuelnom stanju i planovima za 153 preduzeća u restrukturiranju.

"Na sastanku je iskazana velika spremnost za saradnju i saglasnost da, pored neslaganja oko pojedinih pitanja, mora postojati konstruktivna komunikacija, kako bi se u socijalnom dijalogu došlo do održivih rešenja Zakona o radu i preduzeća u restrukturiranju, u najboljem interesu i radnika, i poslodavaca i države", navodi se u saopštenju.

Radulović i lideri reprezentativnih sindikata dogovorili su intezivniju saradnju i održavanje redovnih sastanaka u predstojećem periodu, a naredni je zakazan za 2. decembar.

Tema tog sastanka biće pronalaženje održivih rešenja za preduzeća u restrukturiranju, a biće reči i o značajnoj ulozi sindikata u procesu dostavljanja "ličnih karata" tih preduzeća, jer radnici ispaštaju zbog neodgovornosti rukovodilaca tih preduzeća, stoji u sapoštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: