Olbrajtova zvanično odustala od PTK

Kompanija bivše američke državne sekretarke Medlin Olbrajt povukla je ponudu za kupovinu Pošte i telekoma Kosova (PTK), saopštili su kosovski zvaničnici.

Izvor: B92

Utorak, 15.01.2013.

19:43

Default images

Kao što su prištinski mediji nedavno javili, kompanija Olbrajt kapital menadžment (ACM) povukla je ponudu za privatizaciju PTK-a, uz obrazloženje da postoje drugi projekti u svetu u koje želi da uloži novac, navedeno je u saopštenju kosovskog ministarstva za ekonomski razvoj koje je dostavljeno agenciji AFP.

"Ponuda je zvanično povučena 8. januara", dodaje se u saopštenju.
Američka investiciona kompanija ACM je, u partnerstvu sa Portugalskim Telekomom, bila medju pet medjunarodnih kompanija i konzorcijuma, čije je ponude za kupovinu udela u PTK-u kosovska vlada odobrila u aprilu prošle godine.

Kosovska vlada se nada da će zaraditi 300 miliona evra od prodaje 75 odsto akcija PTK-a.

"Povlačenje Olbrajtove kompanije nije dobra vest za proces privatizacije", rekao je Petrit Zogaj, šef jednog od najuglednijih kosovskih nezavisnih regulatora za borbu protiv korupcije, FOL.
Prethodni pokušaj privatizacije PTK-a je propao je 2011, budući da su vodeći zvaničnici kompanije bili optuženi za korupciju.

"Kosovska vlada nije ozbiljna kada je reč o privatizaciji strateških aktiva kao što je to PTK", rekao je Zogaj.
"Povlačenje Olbrajtove kompanije će uticati na cenu i verovatno odlaganje čitavog ovog procesa", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: