Živojinović obilazi kineski most

Glumac Velimir Bata Živojinović obići će sa ministrom Ivicom Dačićem i predsednikom Skupštine grada Aleksandrom Antićem, gradilište mosta Zemun- Borča.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 20.01.2012.

19:44

Default images

On će graditeljima iz Kine u ponedeljak, 23. januara, čestitati kinesku Novu godinu, najavila je danas Uprava Beograda.

Kineski radnici koji grade Most prijateljstva, kako je navedeno u saopštenju, pozvali su Živojinovića da im se pridruži u obeležavanju nastupajuće Godine zmaja, koja prema njihovom kalendaru počinje 22. januara. Živojinović uživa veliku popularnost u Kini, gde je nazvan "Valter" po glavnoj ulozi u filmu "Valter brani Sarajevo" iz 1972. godine.
Obilasku gradilišta Mosta prijateljstva preko Dunava pridružiće se i ambasador Kine Zang Vanhue i predstavnici izvođača radova - kineske kompanije CBRS.

Vlada Srbije, Grad Beograd i kompanija CBR su sklopili ugovor o projektovanju i gradnji mosta Zemun-Borča u aprilu 2010. godine, a kamen temeljac je tri meseca kasnije položen na zemunskoj strani.

Vrednost potpisanog ugovora je 170 miliona evra, koje će sa 85 odsto kreditirati kineska Eksim banka, dok će preostalih 15 odsto obezbediti Republika i Grad. Rok za izgradnju mosta dugog 1.482 metra sa pristupnim saobraćajnicama je tri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: