Polovina mladih u Srbiji ne štedi

Oko polovine mladih u Srbiji uopšte ne štedi novac u bankama jer za to nema mogućnosti, dok blizu 40 procenata mladih čuva novac kod kuće.

Izvor: B92

Petak, 15.07.2011.

13:40

Default images

Od mladih koji koji ne štede polovina se izjasnila da nema šta da štedi, pokazalo je istraživanje kompanije Viza.

Da ih finansiraju roditelji izjasnilo se 67,8 isptanika u ispitivanju koje je Viza obavila u maju i u kojem je učestvovalo 500 mladih ljudi uzrasta od 18 do 25 godina iz Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca. Najviše obrazovanih mladih ljudi, koji su studenti Univerziteta u Beogradu, novac bi uložilo u nastavak obrazovanja, štednju, investicione fondove i nekretnine.

Prema majskom istrazivanju Vize, oko 70 odsto mladih bi odvojilo slobodno vreme za edukaciju o upravljanju finasijama, a skoro polovina je spremna da izdvoji i nekoliko dana za radionice o tome.

Na Viza forumu mladih lidera, koji je prethodio istraživanju, većina učesnika je rekla da smatra da bi 100.000 evra bila idealna suma za zadovoljenje njihovih kratkoričnih i srednjeročnih potreba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: