Prodata turistička kompanija Boka

Crnogorska hotelsko-turistička kompanija "Boka" prodata je vlasniku kompanije "Vektra".

Izvor: B92

Utorak, 11.12.2007.

08:41

Default images

Vlasnik kompanije "Vektra", podgorički biznismen Dragan Brković potpisao je kupoprodajni ugovor, kojim je 59,45 odsto državnih akcija u kompaniji "Boka" platio 22,2 miliona evra.

Ugovorom su predviđene investicije od 64 miliona evra tokom naredne tri godine, a krajnji rok za početak ulaganja je 1. novembar 2008. godine.

Za realizaciju socijalnog programa namenjeno je 7,3 miliona evra.

Brković je, nakon potpisivanja ugovora, saopštio da je od mađarske kompanije "Hangist hotels" kupio još 33,4 odsto akcija za 9,25 miliona evra, tako da "Vektra" ukupno poseduje 93 odsto deonica Boke.

"Verujemo da je ovo najbolja privatizacija u turizmu do sada. Svima je poznato šta je 'Vektra' radila do sada u Crnoj Gori i šire", izjavio je Brković i najavio da će investicije u Boku premašiti 200 miliona evra.

Ministar turizma i predsednik Tenderske komisije Predrag Nenezić je kazao kako će Herceg Novi ovom privatizacijom dobiti hotele najvišeg mogućeg standarda.

Tender na kojem je pobedio Brković bio je raspisan krajem maja ove godine, a prethodno je državna imovina nuđena u dva navrata.

Prvi tender je propao 2005. godine, jer je prvorangirana češka firma "PQ Consulting" odustala, a drugi je prošle godine Tenderska komisija proglasila neuspelim, pošto ponude nisu zadovoljavale kriterijume.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: