Vujići grade na Divčibarama

Privatna kompanija "Vujić-Valjevo" na Divčibarama gradiće kongresni centar...

Izvor: B92

Sreda, 20.12.2006.

11:08

Default images

Vlasnik te kompanije Vidoje Vujić je rekao da će radovi početi 31. marta, a izgradnja će biti okončana do kraja 2009. godine.

Ukupna investicija vredna je više od osam miliona evra, a početna sredstva od 30,5 miliona dinara obezbedilo je Ministarstvo za trgovinu i turizam Srbije.

Profesor beogradskog Arhitektonskog fakulteta Ivan Rašković, koji je osmislio Kongresni centar, rekao je da će na 10.000 kvadratnih metara biti izgrađeni kongresna sala sa 500 mesta, deo sa sadržajima za sport i rekreaciju i 300 soba sa 600 ležaja.

Kongresni centar na Divčibarama nalaziće se na mestu sadašnjeg "Krušikovog" odmarališta, koje je nedavno na licitaciji kupilo "Vujić-Valjevo" za 290.000 evra.

Valjevski industrijalci, braća Vidoje i Vladislav Vujić, kupili su na aukciji i 70 odsto kapitala "Sloge" iz Valjeva za 470 miliona dinara, koje na Divčibarama ima hotele "Divčibare" i "Maljen" i dečje odmaralište "Mladost".

Uporedo sa izgradnjom Kongresnog centra, novi vlasnici će u adaptaciju tih objekata uložiti oko pet miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: