Opel najavio svoj prvi “plug-in” hibridni model

Opel je na sajmu automobila u Frankfurtu izložio nove modele iz porodice Insignije, ali i SUV Grandland X, koji će ujedno biti prvo vozilo ove marke sa plug-in hibridnim pogonom.

Podeli
Mihael Lošeler predstavlja Grandland X u Frankfurtu (Foto: Opel)
Mihael Lošeler predstavlja Grandland X u Frankfurtu (Foto: Opel)

Novi izvršni direktor kompanije, Mihael Lošeler, otvorio je Opelov štand na 67. međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu. Lošeler je novinarima predstavio tri nova modela koji na ovom sajmu imaju svetsku premijeru: Grandland X, Insignia GSi i Insignia Country Tourer.

Kako je rečeno, automobilski proizvođač iz Riselshajma nastoji da pokrene ofanzivu na rastući SUV segment upravo svojim novim kompaktnim modelom - Grandland X.

Lošeler je takođe najavio da će Grandland X biti prvi Opel koji će u ponudu imati i “plug-in“ hibridnu varijantu.

“Naš novi SUV, kao plug-in hibrid, sledeći je veliki primer mogućnosti koje nas očekuju kao člana PSA grupe“, rekao je Lošeler na pres konferenciji, ali nije izneo više detalja o tom vozilu.

Podsećamo, Opel je tokom leta i zvanično prešao iz ruku General Motorsa u vlasništvo PSA Peugeot Citroen grupe.

Svetsku premijeru imala je i Insignia GSi, koja je dostupna i u karavan verziji (Foto: Opel)
Svetsku premijeru imala je i Insignia GSi, koja je dostupna i u karavan verziji (Foto: Opel)

.

Vesti

Opel ima novi plan za najvažnije afričko tržište

Osim što će svoja vozila prodavati uz pomoć novog partnera, Opel sprema “ofanzivu” novih modela u Južnoj Africi. Istovremeno, bivši vlasnik ove nemačke auto-marke, General Motors, odlučio je da sa južnoafričkog tržišta od 1. januara 2018. povuče svoj brend Chevrolet.

Vesti četvrtak 23.11. 12:55 Komentara: 0

Ford Kuga N1 za firme i preduzetnike

Ford je u svojoj prodajno-servisnoj mreži u Srbiji ponudio preduzećima, preduzetnicima i svim pravnim subjektima koji imaju pravo na povrat poreza na dodatu vrednost, SUV model Kuga u N1 verziji po ceni od 16.125 evra, u dinarskoj protivvrednosti, bez PDV-a.

Vesti sreda 22.11. 12:06 Komentara: 18
strana 1 od 1286 idi na stranu