Audi otkriva novi Q5 krajem septembra

Druga generacija SUV modela Q5 imaće svetsku premijeru na sajmu automobila u Parizu (1-16. oktobar). Ipak, pre nego što ovaj auto-salon bude otvoren za publiku, Audi će novi Q5 najpre prikazati predstavnicima medija, u četvrtak 29. septembra.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 20.09.2016.

15:36

Audi otkriva novi Q5 krajem septembra

Povodom predstojeće premijere, Audi je objavio i prvu zvaničnu fotografiju automobila, na kojoj se vidi detalj LED stop svetala.

Osim toga, nemački proizvođač je putem kratkog "tizer" videa najavio da će kupcima novog Q5 omogućiti da povežu i integrišu svoj smartfon sa multimedijalnim uređajem automobila, putem Apple CarPlay i Android Auto sistema: Audi Q5 za 2017. baziran je na Volkswagenovoj MQB mehaničkoj osnovi, što će doprineti da nova generacija bude lakša bar 100 kg u poređenju sa odlazećim modelom.

Paleta motora obuhvatiće četvorocilindarske turbo benzince i dizelaše, kao i V6 jedinice, a za prenos snage koristiće se šestobrzinski manuelni i sedmostepeni automatizovani menjač sa duplim kvačilom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: