Kia Rio za 2017. (FOTO)

Kia je predstavila novu generaciju modela Rio, koji će 2017. zameniti aktuelnu verziju ovog automobila.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 01.09.2016.

14:04

Kia Rio za 2017. (FOTO)

Posle dizajnerskih crteža, korejski proizvođač objavio je prve fotografije i tehničke detalje svog novog aduta iz B segmenta. Novi Rio ima moderniji, savremeniji izgled, za koji su odgovorni dizajnerski centri Kije iz Nemačke i Kalifornije, dok je sve nadgledano iz centrale u Južnoj Koreji.

Kia se odlučila za nešto agresivniji dizajn spoljašnjosti automobila, pri čemu su zadržane stilske veze sa prethodnikom. Prvi utisak je da je "nos" vozila izdignutiji, dok je maska hladnjaka znatno veća nego kod još uvek aktuelne verzije.
Svetlosne grupe su unapređene i opremljene savremenom LED tehnologijom. Zadnji deo, na kome dominiraju velika stop svetla, vizuelno je manje ubedljiv.

U poređenju sa odlazećim modelom, novi Rio je duži za 15 mm, širi za 5 mm, ali i niži za 10 mm. Produženo je i međuosovinsko rastojanje (za 10 mm), pa je razmak između prednje i zadnje osovine sada 2.580 mm.
Dimenzije (dužina/širina/visina): 4065/1725/1450 mm. Meðuosovinsko rastojanje: 2580 mm
Kabina je znatno unapređena i pruža mnogo bolji utisak u odnosu na prethodnika. Tu je novi multimedijalni sistem i, danas već neizbežni, ekran osetljiv na dodir, na koji su prenete mnoge "fizičke" komande.

Novi su i ventilacioni otvori, klaster klima uređaja, volan... Zaista, Rio iznutra izgleda neuporedivo "skuplje" nego pre, iako treba imati u vidu da je na fotografijama prikazana bogatije opremljena verzija automobila.
Kia nije objavila podatak o zapremini prtljažnika, ali tvrdi da je prostor za odlaganje stvari porastao i da je sada najveći u klasi.

Detalji o pogonskim jedinicama biće takođe poznati naknadno, a nejverovatnije uoči svetske premijere zakazane za predstojeći sajam automobila u Parizu. Proizvodnja za evropsko tržište počeće krajem godine.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: