Talento je novi FIAT-ov laki komercijalni model

Za svoje novo vozilo, FIAT Professional odabrao je ime u skladu sa tradicijom, koje, podsećajući na naziv antičkog novčića, simbolizuje koncept visoke vrednosti, kažu u italijanskom proizvođaču.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.03.2016.

10:42

Talento je novi FIAT-ov laki komercijalni model

Talento je u porodici FIAT-ovih lakih privrednih vozila zauzeo mesto između modela Doblo Cargo i Ducato. Oni koji prate dešavanja na tržištu komercijalnih vozila uočiće sličnost u dizajnu između FIAT-ovog modela i najnovije generacije Opel Vivara i Renault Trafica.

Tri velike automobilske kompanije (FIAT, General Motors i Renault-Nissan) sarađivale se u razvoju sva tri modela, koja su kupcima ponuđena u tri verzije, a svaka ima sopstvene vizuelne specifičnosti karakteristične za brend kome pripada. Zajedničko za sva tri modela je i mesto proizvodnje, s obzirom da se izrađuju u fabrici Sandouville kompanije Renault, koja se nalazi na severozapadu Francuske.

Talento, kao najnovije od navedenih vozila, ima drugačiji prednji branik i masku hladnjaka sa FIAT-ovim amblemom u sredini. Stilski, novi Talento se odlikuje kompaktnošću i skladnim proporcijama: izdužen vetrobran je funkcionalno spojen sa kratkom haubom, tako da prednji deo vozila ostavlja dinamičan utisak.

Novi model je pogonjen štedljivim turbo i twin-turbo dizel motorima, koji isporučuju do 145 KS.

Kada se nađe u prodajnim salonima u drugoj polovini godine, Talento će biti dostupan sa brojnim karoserijskim podvarijantama, uključujući kombi vozila, minibus verzije, kamionete i vozila sa ravnim platformama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: