Saab ponovo u igri - Kinezi naručili 150.000 automobila

Novi vlasnik Saaba, National Electric Vehicle Sweden (NEVS), potpisao je ugovor sa kineskom lizing kompanijom Panda New Energy o saradnji koji podrazumeva isporuku 150 hiljada primeraka električnog modela 9-3.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 18.12.2015.

11:15

Default images

Nakon godina neizvesnosti, finansijske krize i promene vlasnika, Saab je najzad na dobrom putu da se ponovo stabilizuje - ovog puta kao proizvođač električnih automobila. Na pomolu je prvi veliki posao otkako je 2010. čuvena švedska auto-marka zapala u krizu.

Osim isporuke 150.000 električnih autmobila do 2020. godine, sporazum koji je NEVS potpisao sa kompanijom Panda New Energy podrazumeva da će Saab snabdevati kinesko tržište i drugim električnim vozilima, i da će pružati servisne usluge.

Ugovor koji je vredan čak 12 milijardi dolara veoma je značajan za Saab, jer će na taj način pribaviti finansijska sredstva neophodna za razvoj i proizvodnju novih modela.

NEVS je ranije saopštio da planira da do 2018. predstavio nekoliko SUV i krosover modela na električni pogon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: