Automobili

Sreda, 19.08.2015.

08:50

Hyundai objavio prvi crtež nove Elantre

Korejski proizvođač najavljuje novu generaciju svoje kompaktne limuzine koja bi u prodajne salone trebalo da stigne 2016.

Izvor: B92

Default images

Za razliku od dizajnerskih crteža neki drugih modela, koji ne odražavaju na pravi način izgled vozila, skica buduće Elantre veoma je realistična.

Po svemu sudeći, Hyundai je odlučio da Elantru pomeri za stepenicu više kada je reč o dizajnu i kvalitetu vozila.

U tom smislu, kompaktni sedan kreće se stopama limuzine Genesis čiju je najnoviju generaciju kompanija predstavila uz slogan "više luksuza za manje novca".

Otuda ne čudi da su prednja maska i farovi sa LED dnevnim svetlima dizajnirani po ugledu na Hyundaijevu limuzinu iz višeg segmenta.

Proizvođač za sada nije izneo više detalja, ali očekuje se da će i unutrašnjost Elantre biti značajno unapređena u odnosu na aktuelni model.

Među novinama verovatno će biti multimedijalni sistem sa osmoinčnim ekranom osetljivim na dodir koji će imati podršku Android Auto i Apple Car Play sistema povezivosti sa mobilnim uređajima.

Od savremenih tehnologija koje doprinose većoj bezbednosti, na raspolaganju će biti uređaj za otkrivanje pešaka na putu ispred vozila, sistem automatskog kočenja u slučaju opasnosti, kao i upozorenje na druge automobile u mrtvom uglu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: