Prve fotografije nove Opel Astre

Izgled nove generacije Opelovog kompaktnog modela više nije tajna, nakon što su na Internet “procurile” prve zvanične fotografije ovog automobila.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.06.2015.

09:58

Default images
Foto: CarPassion.it

Opel je nedavno najavio da će Astra za 2016. imati svetsku premijeru u septembru na sajmu u Frankfurtu, ali po već ustaljenoj praksi očekivali smo da proizvođač predstavi tehničke detalje i dizajn automobila nekoliko meseci ranije.

Ipak, zvaničnu on-line prezentaciju preduhitrio je italijanski sajt CarPassion.it koji je u ponedeljak objavio fabričke fotografije nove Astre.
Foto: CarPassion.it
Automobil očekivano ima sportskiji dizajn u odnosu na aktuelnu verziju i više oštrih linija na karoseriji.

Među stilskim karakteristikama izdvajaju se “nabori” na haubi, dvostruka hromirana lajsna na maski hladnjaka, zatamnjeni zadnji krovni nosač koji stvara efekat “lebdećeg” krova i atraktivno dizajniran zadnji deo vozila sa novim stop svetlima u obliku bumeranga.
Foto: CarPassion.it
Unutrašnjost je takođe potpuno izmenjena u poređenju sa prethodnim modelom.

Upada u oči odsustvo brojnih dugmića na centralnoj konzoli, s obzirom da će se funkcijama i sadržajima automobila upravljeti uglavnom preko velikog ekrana multimedijalnog sistema.

Redizajnirani su i volan, instrument tabla, ventilacioni otvori, komande klima-uređaja...
Foto: CarPassion.it
Peta genaracija Astre postavljena je na GM Delta platformu zahvaljujući čemu je auto lakši oko 100 kg od prethodnika.

U očekivanju zvaničnih specifikacija proizvođača, pretpostavlja se da će za pogon biti korišćeni 1.0 litarski trocilindarski benzinac sa 115 ks, 1.4 četvorocilindraš sa 140 ks i 1.6 bi-turbo koji razvija 195 “konja”.

Od dizelaša na raspolaganju su 1.6 litarski i 2.0 litarski turbo-punjeni CDTI motori.

Više fotografija Opel Astre za 2016. pogledajte u Galeriji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: