Kia kreće u osvajanje Meksika

Kia Motors je na svečanosti u Meksiko Sitiju zvanično objavila početak poslovanja u najvećoj centralnoameričkoj zemlji. Osim prodaje automobila, Kia planira da u Meksiku otvori i proizvodni pogon kapaciteta 300 hiljada vozila.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 12.06.2015.

12:30

Default images
Foto: Kia

Deveti najveći proizvođač automobila na svetu ulazi na tržište koje ima 120 miliona stanovnika, a početku će nuditi tri modela – limuzinu Forte (Cerato ili K3 u nekim zemljama) i SUV vozila Sportage i Sorento.

Do kraja 2015. će im se pridružiti i limuzina Optima.

“Naš ulazak u Meksiko, u jednu od retkih preostalih zemalja gde Kia do sada nije bila prisutna, jasan je znak značaja ovog tržišta za našu budućnost”, rekao je izvršni direktor kompanije, Thomas Oh.
Foto: Kia
Kia će uskoro početi i da izrađuje automobile u Meksiku. Fabrika u Peskueriji, blizu Montereja, čija je izgradnja počela u oktobru 2014, biće završena u decembru.

Proizvodnja vozila biće pokrenuta u januaru 2016, a kapacitet fabrike je 300.000 automobila godišnje. Prvi model koji će se izrađivati u Kijinom meksičkom pogonu biće limuzina Forte a ubrzo će uslediti i početak proizvodnje ostalih modela.

Osim na meksičkom tržištu, vozila iz ove fabrike će se prodavati i u brojnim zemljama u regionu, prvenstveno u SAD i Južnoj Americi, s obzirom da Meksiko ima potpisane bescarinske sporazume sa SAD, Kanadom i skoro svim zemljama Latinske Amerike.

Posao u fabrici dobće oko 3.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

10 h

Podeli: