Buduće Alfe koristiće nove motore sa 4 i 6 cilindara

U nove modele marke Alfa Romeo ugrađivaće se dve vrste motora koji će se izrađivati u fabrici Termoli, odlučili su čelnici kompanije FIAT Chrysler Automobiles (FCA).

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 09.04.2015.

10:20

Default images

Detalji o budućim pogonskim jedinicama nisu objavljeni, ali je saopšteno da je reč o savremenom snažnom četvorocilindrašu i novom motoru sa 6 cilindara.

U pitanju je "napredni motor sa 4 cilindra i velikom izlaznom snagom", dok je šestocilindraš, kako kažu u kompaniji, "izveden iz Ferrarijevih motora i specijalno razvijen za Alfa Romeo".

FCA tvrdi da je fabrika Termoli u stanju da godišnje proizvede više od 200.000 pogonskih jedinica za nove Alfe.

To znači da je kapacitet ovog pogona dovoljan da podmiri potrebe za oko 50 odsto predviđene godišnje proizvodnje automobila marke Alfa Romeo, prema planovima za 2018. godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: