Električna Kia Soul na Sajmu

Kao i prethodnih godina, Kia je svoju ponudu predstavila u Hali 4 Beogradskog sajma. Na preko 520 kvadratnih metara, posetioci mogu da pogledaju 12 modela od kojih su tri po prvi put izložena u Srbiji - među njima i električni Soul EV.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 18.03.2015.

09:03

Default images
Kia Soul EV

Kao ekskluzivnu premijeru, Kia izdvaja model Soul EV (Kia Soul Electric Vehicle) - prvi električni automobil na svetu sa sedam godina fabričke garancije.

Soul EV za pogon koristi električni motor snage 81 kW, sa 285 Nm maksimalnog obrtnog momenta.
Kia Soul EV
Električna energija se skladišti u litijum-jonskoj bateriji od 27 kWh koja je smeštena ispod kabine.

Automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od 12 sekundi i dostiže najveću brzinu od 145 km/h, uz maksimalni domet do 212 km.
Kia Optima (redizajn)
Preostale dve premijere su restilizovana limuzina srednje klase, Optima, i porodični mini-van, Kia Carens, u verziji sa 7 sedišta.

Osim navedenih vozila, na štandu su izloženi i modeli iz redovne Kijine ponude u Srbiji: Rio, Rio Sport Sedan, Pro_cee’d, Cee’d, Cee’d Sportwagon i Sportage.

Za one naklonjene automobilima sa sportskim performansama, tu je Cee’d GT 1.6 GDI Turbo sa motorom snage 204 KS.
Kia Carens
Kia je povodom Sajma automobila pokrenula i prodajnu akciju koja važi pod istim uslovima u svim salonima ovog proizvođača u Srbiji.

Akcijom su obuhvaćeni modeli Rio, Pro_cee’d, Cee’d, Cee’d Sportwagon i Sportage koji se mogu dobiti uz beskamatno finansiranje i to na celokupan iznos vozila. Vozila se mogu finansirati na period do 60 meseci, bez troškova obrade zahteva i uz učešće od 0% (u zavisnosti od kategorije klijenta i procene boniteta).
Imajući u vidu očekivanja potencijalnih kupaca, pripremljen je ograničen kontigent modela Kia Pro_cee’d 1.4 CVVT po specijalnim uslovima i uz cenu od 9.990 evra.

Reč je o modelu sa benzinskim motorom snage 100 KS i šestostepenim manuelnim menjačem, a nisu izostavljene ni najvažnije stavke bezbednosne opreme (6 vazdušnih jastuka, ABS, ESP, EBD, BAS, TCS, HAC, VSM).

U opremu između ostalog spadaju i klima uređaj, radio/cd/mp3 sa komandama na upravljaču, USB+AUX ulazi, električni podizači stakala, centralno zaključavanje, putni računar, elektopodesivi retrovizori...

Ova ponuda važi kod svih ovlašćenih Kia zastupnika u Srbiji, samo za ograničen kontigent vozila na lageru.
Kia Cee'd GT
Kao posebnu pogodnost za sve kupce navodi se mogućnost otkupa postojećeg polovnog vozila bilo koje marke koje klijent poseduje. Vrednost ovog vozila se može upotrebiti kao učešće, čime bi se dodatno smanjio iznos mesečne rate ukoliko se koristi ta opcija finansiranja.

Svi Kia modeli koji se nalaze u ponudi imaju 5 zvezdica za bezbednost na EuroNCAP testu a prodaju se uz sedmogodišnju fabričku garanciju, kažu u toj kompaniji.

Više fotografija pogledajte u Galeriji

Pratite i druga dešavanja sa beogradskog salona automobila

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: