Kia Picanto za 2015.

Kia Motors će 3. marta na ženevskom auto-salonu predstaviti unapređenu verziju svog malog gradskog automobila - modela Picanto.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 04.02.2015.

14:26

Default images

Restilizacija je obuhvatila branike i masku hladnjaka, a kupcima će na raspolaganju biti brojni noviteti, među kojima su nove 14 inčne aluminijumske felne i sportski paket.

U ponudi će i dalje biti modeli sa 3 i 5 vrata, a promene u kabini uključuju novi audio uređaj, ukrasni hromirani okvir na instrumentima i nove dezene presvlaka.
Kia je saopštila da će od jeseni 2015. u Picantu se po prvi put ponuditi i multimedijalni sistem sa 7 inčnim ekranom, a kupci će moći da naruče tempomat i limiter brzine.

Osim toga sada se u kabini nude tri paketa boja. Sportski crveni paket podrazumeva crno-crvenu kombinaciju presvlaka sedišta od eko kože i tapacirung obloga vrata crno-crvene boje visokog sjaja.

Žuti paket uključuje sedišta od eko kože crne boje, sa žutim šavovima, kao i komandnu tablu i volan svetlo žute boje. Najprestižniji će biti takozvani smeđi paket, kod koga su presvlake izrađene od kvalitetnijih materijala smeđe boje, sa tapacirungom vrata u istoj nijansi i crnom kontrolnom tablom.
Kia Picanto za 2015. ima u ponudi i veće kočnice, koje skraćuju zaustavni put. Kao opcija, na raspolaganju su novi kočioni diskovi promera 252 milimetara (ranije 241 mm).

Zahvaljujući novim kočnicama, automobil se pri brzini od 100 km/h zaustavlja za 37 metara, što je 2 metra manje nego kod prethodnika.

Kada je reč o motorima, postojeći trocilindrični 1.0 litarski MPI sa 69 ks unapređen je kako bi ispunio norme Euro 6 standarda.
Sa 51.102 prodata primerka u 2014. godini, Picanto, koji se proizvodi u fabrici Seosan u Južnoj Koreji, bio je jedan od najprodavanijih Kijinih modela u Evropi.

Poboljšani model na evropsko tržište stiže krajem marta, kada će biti poznata i njegova cena, a kao i svi ostali Kia modeli prodavaće se uz garanciju od 7 godina (ili do 150.000 pređenih km).

Vozili smo: KIA Picanto 1.0 EX City

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: