Kako će izgledati novi ruski vojni terenac

Ruska kompanija ZIL, koja je poznata po civilnim i vojnim teretnim vozilima, ali i kao nekadašnji proizvođač limuzina za sovjetske funkcionere, predstavila je prototip novog vojnog terenca.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 04.12.2014.

11:58

Default images

Vozilo je predviđeno za transport do 10 vojnika a ima veliko odstojanje od tla i velike točkove, kako bi se sa lakoćom probijalo kroz močvarna bespuća ruske tajge i druge neravne terene.
Ukupna dužina novog vojnog terenca iznosi 6,33 m, međuosovinsko rastojanje 3,8 m, a vozilo je teško 4,57 tona.

Za pogon je zadužen četvorocilindrični dizel motor koji proizvodi 185 ks (136 kW). Snaga se na točkove prenosi pomoću petostepenog menjača firme ZF.

Više fotografija ovog vozila možete pogledati u našoj Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

5 h

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: