Lebron Džejms postao ambasador Kije

U želji da se kupcima u SAD predstavi kao automobilska marka koja je osim pristupačnih modela u stanju da ponudi i luksuzna vozila, Kia je za svog novog sportskog ambasadora angažovala NBA zvezdu Lebrona Džejmsa.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 23.10.2014.

15:06

Default images

Za nekoliko meseci od kada se na tržištu pojavio luksuzni model K900, Kija je u Sjedinjenim Državama prodala preko 1.100 primeraka ovog automobila, a korejska kompanije očekuje da će planetarno poznati košarkaš dodatno podići ugled njihovih vozila.

Lebron Džejms je jedan od najboljih igrača u NBA. Ima dve titule prvaka NBA lige i 2 olimpijske zlatne medalje, desetostruki je učesnik NBA All-Star utakmice.

U svojoj 11-godišnjoj NBA karijeri, prema podacima Forbsa, zaradio je više od 450 miliona dolara.
Kupcima u SAD, gde se zasad jedino prodaje, Kia K900 nudi se sa V6 ili V8 motorima, koji su upareni sa osmostepenim automatskim menjačem.

Automobil ima težak zadatak da se nadmeće sa premijum limuzinama poput Mercedesa S klase, a jedan od prodajnih aduta svakako je njegova cena koja se kreće od 60 hiljada dolara (oko 47 hiljada evra).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: