Argentinci proterali i kamenovali Top Gear ekipu

Pošto je u medije dospela informacija da se ekipa emisije Top Gear pojavila na snimanju Božićnog specijala u Argentini sa vozilom čije registarske tablice imaju oznaku H982 FKL, situacija se dodatno zakomplikovala.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 04.10.2014.

10:53

Default images

Ovakve registarske tablice su uznemirile javnost u Argentini jer je protumačeno da se "982" odnosi na 1982. godinu, a "FKL" na Foklandska ostrva u Atlantskom okeanu, oko kojih su dve zemlje vodile oružani sukob te godine.

Vodeći argentinski list Klarin je kao komentar napisao da je Foklandski rat još uvek "veoma osetljiva tema" za Argentince, naročito u južnim delovima ove države.

Argentinski novinari nisu pogrešili. Ekipa emisije Top Gear morala je da pobegne iz zemlje uz policijsku pratnju.

Grupa besnih građana napala je Top Gear karavan kamenicama, usled čega su prezenteri Džeremi Klarkson, Ričard Hamond i Džejms Mej morali da ostave svoje automobile pored puta i da traže način da se izvuku iz nezgodne situacije.

Vozni park u ovom izazovu sastojao se od Džeremijevog Porschea 928 (sa problematičnim tablicama), Lotusa Esprit i Forda Mustang.



BBC međutim negira da je postojala namera da se Argentinci isprovociraju. Jedan od producenata ove medijske kuće tvrdi da je vozilo sa pomenutm tablicom sasvim slučajno izabrano.

"Producenti Top Gear-a nabavili su tri vozila za snimanje, a tvrdnje da su automobili izabrani na osnovu registarskih tablica ili da su tablice naknadno postavljene, ne odgovaraju istini", kažu u BBC-ju.

U britanskoj Agenciji za izdavanje vozačkih i saobraćajnih dozvola utvrđeno je da Porsche ima urednu važeću registraciju, ali to i dalje ne dokazuje da ona nije postavljena nakon što je Top Gear nabavio vozilo.

Ipak, prema podacima ove agencije, automobil je prvi put registrovan 1991, poslednje godine kada su izdavane tablice sa početnim slovom "H", što ukazuje da Porsche možda zaista ima originalnu registraciju iz 1991. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: