VW Golf na američkom testu sigurnosti

Američki Osiguravajući institut za bezbednost na putevima slupao je nedavno VW GTI i Golf verzije za 2015. godinu i objavio da oba modela kada je reč o uobičajenim testovima izvrsno prolaze, ali da kada se govori o sistemima za upozoravanje pred sudar dobijaju samo osnovnu ocenu (2 od 4).

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 10.06.2014.

13:58

Default images

Od svih testova, najzahtevniji je bio novi sudar sa malim preklapanjem, koji se izvodi pre svega zbog automobila čiji je dizajn usmeren ka dobrim rezulattima uobičajenih frontalnih testova, a ne ka sigurnosti putnika.

Doduše, većina novih modela i redizajniranih starih modela nema takve probleme, a ni Golf i GTI nisu izuzetak pa su veoma dobro prošli uz ocenu "niskog rizika za bilo kakve povrede u ovom tipu sudara".

"Glava lutke je umalo skliznula sa leve strane erbega, ali je bočni erbeg zaštitio glavu od udarca", navodi se u izveštaju.

Oba automobila su dobili ocenu "Top Safety Pick+".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

8 h

Podeli: